Giants mot Falcons – MNF

Falcons tar emot Giants och det är två besvikelser som möts. Eli Manning i Giants har varit direkt usel, medan Matt Ryan i Falcons gjort sitt på ett bra sätt. Falcons försvar har dock varit bedrövligt.

Utan Freeman har Falcons inget springspel alls vilket är synd för laget då Giants är dåliga på att försvara sig på marken. Giants har gjort det ok försvarsmässigt mot passen, men det blir en utmaning mot Falcons och Ryan. Både Ridley och Sanu förväntas spela ikväll vilket är viktigt för Falcons.

Lagen har släppt in 27 respektive 32 poäng per match med Giants siffror först. Giants har dock bara gjort 19.5 mot Falcons 27.8. Framförallt är det Falcons oförmåga att få stopp på 3rd down som varit problemet, något som kan bli lättare mot Giants.

Falcons har gjort 11 TD första halvlek och 9 i andra halvlek. Man har släppt in 10 respektive 14 och är alltså klart svagare i andra halvlek där man är minus fem vad gäller TD. Giants har bara gjort fyra i första halvlek och sju i andra medan man släppt in 7 respektive nio. Särskilt oroväckande för Giants är att man släppt in fyra TD i första quartern, man startar alltså dåligt.

Mycket tyder på att det blir en poängfest, trots Giants ineffektivitet framåt. Att Falcons skulle göra under 28 poäng finns inte på kartan och man ska komma ihåg att man har sin kicker skadad vilket ökar sannolikheten för att man väljer att gå för det istället för att ta ett FG i vissa situationer. Manning är dålig, men laget bör ändå kriga till sig poäng mot Falcons svaga försvar. Totalen på 52 känns högst rimlig, med risk på uppsidan. Tänk på att Barkley är en arbetshäst och han lär få jobba rejält ikväll. 

Första halvlek ser hyperintressant ut. God sannolikhet på resultat kring 21-6  och så vidare. Att Falcons leder med minst ett FG i första känns kassaskåpssäkert. 

Jag köper även Falcons -4.

Kolla in våra spelförslag här.