Tidiga NFL-picks vecka 2

Röken har precis lagt sig, men det är ett ypperligt tillfälle att komma med våra tidiga NFL-picks.
Vi vet att den information som kan komma mellan idag och matcherna i Week 2 handlar om skador och i vissa fall vilka QB som lagen startar.

Viktigast är dock att vi nu sett hur lagen spelar. Visst kommer det råda en febril aktivitet hos lagens HC, nu gäller det att snabbt göra taktiska justeringar i spelet. Vi vet vad som funkar och inte funkar helt enkelt. Eventuella justeringar är inget vi som lämnar ut våra NFL-picks kan gissa, vi kan dock jämföra det vi såg vecka 1 med vad linemakers erbjuder oss vecka 2 och skrida till action. Kom ihåg att the early bird catches the morning worm.

Vi börjar på torsdagen med två lag som överraskade positivt. Ravens at Bengals. Ravens slog Bills med 47-3. Justin Tucker var som vanligt säkerheten själv och satte 11 poäng efter 2 FG och 5 XP. 3 TD i luften och 3 på marken visade ett balanserat spel. Enda tveksamheten är hur bra värdemätare Bills är. Man var genant usla och lät Ravens special teams göra riktigt bra ifrån sig på returns och när man inte sparkade bort bollen så gav man bort den genom interceptions. En extra guldstjärna till Ravens blir det när man tänker på att lagets QB faktiskt hotar på marken också, och då inte bara genom Jackson, Flacco såg rörlig ut igen. Matchen öppnade -1 Ravens och det hade känts som jättevärde om inte det varit så att även Bengals överraskade positivt. Även Bengals mötte en dålig motståndare, Colts, men gjorde det man skulle och var effektiva. Joe Mixon var grym och kommer användas än mer framöver. Dalton hittade AJ Green några gånger och det såg bra ut. Dalton kan räkna med tyngre press från Ravens nu på torsdag och det är lite märkligt att linjen nu är -1 Bengals på vissa ställen även om majoriteten ställer matchen som ett pick. Totalen har gått upp till 44, men vi vill påpeka att det var väl överdrivna siffror senast.

Ravens ligger nu bra till för att vinna sin division, då måste man slå Bengals och vi tror man gör det. Problemen för Steelers verkar riktigt stora och gissningsvis känner båda lagen ikväll sig slutspelsaktuella efter redan en omgång. Vi börjar tveka i vår analys om att Flacco är slut som artist. Lira Ravens som vinnare moneyline till 1.91.

På söndagen finns det några bra tidiga förslag.

Miami Dolphins at NY Jets
Här tycker vi att linemakers kraftigt underskattar Jets insats. Visst, en svala ger ingen sommar, men laget fick ihop offensiven med Darnold och Jets hade full koll på matchen defensivt. Dolphins såg tunga ut och Tannehill får ju aldrig riktigt till det. Linjen öppnade -3 och det är bara att hugga där. Totalen på 44 känns också hög. Tror man mycket på Jets kan man middla totalen med teasers. Då spelar man Jets plus 4 över 37 och under 54. Vi lirar Jets -3 och är nöjda där.

Vikings at Packers
Vikings visade sig kunna dra nytta av Cousins säkra, men tråkiga spelstil. Det var inte en chans att han skulle gå tillbaka till sina dagar som Interceptionkungen. Han har lärt av sina misstag och utvecklats. Konservativ ja, bra ja. Packers blottade stora luckor mot Bears och det kommer inte hålla mot Vikings. En enda sack lär sänka Rodgers som inte lär kunna komma tillbaka den här matchen. Vi ger laget ett betydligt lägre betyg än alla bedömare som charmats av Rodgers återkomst och bortser från att Bears spelade som Eddie the Eagle i slutet av matchen. Linemakers är ute och cyklar. Rodgers har ingen uppsida, han är prisad som lysande och minsta lilla skada ger värde till att sälja honom. Vi lirar Vikings +1.

De bra matcherna är värda mer analys, Vikings mot Packers har vi redan nämnt, och en annan godbit är Jags mot Pats där vi gillade det vi såg att både Jaguars och Patriots vecka 1.

Det är frestande att gå emot Bills som bara är +7 och vi noterar att Cardinals are bet out of the boards som +12.5 från +9.

Lycka till med dina NFL-picks!