Tennessee Titans mot Dallas Cowboys

Sorgligt och svårlöst

Det är inte alltid lätt att hitta rätt vinklar i NFL och kvällens drabbning mellan Titanerna från Tennessee och ”Americas Team” det vill säga Cowboys ser svårlöst ut.

Det är två rätt sorgliga lag som möts, båda är 3-4 och har sett allt annat än bra ut. Marcus Mariota är 99 av 150 för 1030 yards och har bara 3 TD, men 5 INT. Inte godkänt. Mariota har haft en handskada att skylla på och det verkar enligt rapporterna som att nu börjar bli återställd. Bye-veckan för Titans kom mycket lämpligt. Även Cowboys har haft en bye och förhoppningsvis har man lyckats slipa lite på Dak Prescotts förmåga att hitta sina medspelare. Prescott är 128 av 206 för 1417 yards, 8 TD och 4 INT.

Förändringar hos Dallas

Innan transferfönstret stängde betalade Cowboys en förstarunda för Raiders wideout Amari Cooper, Prescott har alltså ett nytt vapen att tillgå.

Cowboys har sparkat sin O-Line Coach, lyft upp assistenten och det är ett måste att det här draget lyckas för det hörs många röster som kräver Jason Garretts (HC) avsked.

Statsen talar för Dallas

Dallas är starka hemma och kommer trots Cooper att välja att springa med bollen. Zeke Elliott är enastående på marken och räkna med att han kommer få strax under 25 carries ikväll vilket för honom upp mot 100 yards, något han gjort tre gånger tidigare den här säsongen. Båda lagen har starka försvar mot passen och båda lagens luftattacker är bedrövliga (30/32 respektive 29/32). Titans ger endast upp 18.1 poäng per match, Cowboys är än bättre med 17.6.

Båda lagen är som sagt dåliga offensivt, men Cowboys snittar 40 yards mer än Titans och får ut 20 poäng per match jämfört med Titans 15.1.

Bettingen

Dallas öppnade som favoriter -4.5 och gick snabbt ut till – 6.5 och till och med -7 på vissa ställen. Då klev större, smartare konton in och linan gick tillbaka in mot 4.5 och till och med till -4 innan den vände uppåt igen.  Teamrankings alogoritm har matchen i 18.5-22.4 och NumberFire ligger på 16.5-25.5 och totalen är nu på 40 poäng efter att ha handlat i 42.5 som högst.

Två dåliga anfall mot två starka försvar är den enkla förklaringen till att totalen ligger lågt. Titans har faktiskt gått 4-3 mot spreaden medan Cowboys är 3-4. Det är förstås oroväckande och en tanke är att bookmakers vet att man kan överskatta det populära laget och ändå få bra med action med sig. 6 av 7 matcher för Titans har varit one score games och för Cowboys är det 5 av 7 om vi generöst räknar åtta poäng som one score game. Mycket talar alltså för en jämn match där vem som helst kan vinna, men det är ändå fördel för Cowboys.

Spelförslag

Det blir jämnt och vi drar fördel av det genom att middla två teasers. Cowboys +3.5 over 33 kombineras med Titans +11.5 under 47 båda till 1.91.

Den som gillar parlays kan dra nytta av att Titans knappast hänger med om matchen blir av det vildare slaget. Titans +4.5 korrellerar hårt med Under 40.5 som till exempel Unibet ställer till 3.5 i odds.

I jämna matcher gillar vi oavgjort vid halvtid till 11 ggr så även här.

Att Amari Cooper kommer få chansen känns oundvikligt och då borde han göra över 42 yards till 1.91.

Zeke gör över 88 yards den här matchen till 1.91.

Båda QBs har gjort över 210 yards i två matcher i år och ska man spela något ska man spela underspelet på dessa. Vi avstår dock då Cooper förstärker Prescotts arm och då Mariota sägs vara kvitt sina skadeproblem.

Du hittar alltid våra senaste spelförslag på betting.gs