ACC 2018

Atlantic Coast Conference är kanske inte lika starka när det kommer till football som när det gäller basket, men man har seriösa program och många heta rivalrys. Clemson Tigers och Miami Hurricanes bör vinna sina divisioner, men Florida State Seminoles respektive Virginia Hokies är alltid bra utmanare. Där bakom lurar Georgia Tech Yellow Jackets och NC State Wolfpack, men skall sanningen fram är det klasskillnad mellan de fyra främsta programmen och främst av alla är Tigers.

Den tredje september är det den stora nyckelmatchen i ACC. Då möter Hokies Seminoles borta och kan sätta press på Hurricanes som har Seminoles hemma den 6 oktober. De här två matcherna lär avgöra ACC Coastal. Seminoles har väldigt få starters med erfarenhet i år och känns väldigt svårbedömda. Många sätter Seminoles på 6-2 i ACC, men vi tror att det är stor risk för 5-3 och minns att man i fjol gick 3-5! Utanför ACC torskar man mot Notre Dame och kanske även mot Florida Gators. Det blir en mindre Bowl för Seminoles i år.

Clemson har ett så lätt schema att laget bör skämmas. Allt annat än 12-0 är en katastrof och skulle tex Yellow Jackets springa sönder Tigers den 22 september så bör Tigers inte ens nå slutspel. Laget har ingen QB1 just nu. Trevor Lawrence kastar bra och långt, men klarar inte att peta lagets senior Kelly Bryant som är en duglig QB, inget extra. Laget kommer säkert att göra nära 40 poäng per match och släppa in runt 10 för lagets defensiv ser bättre ut än någonsin. Vi dissar det här laget på sin tråkighet och usla schema, laget borde skämmas. Att tro att man kan möta nissar och gå 12-0 gör man bara när man har ett rykte att gå på och det här laget förtjänar bättre.

Miami Hurricanes, Canes tror många ska gå 10-2 och som vi tidigare nämnt blir matchen mot Seminoles något av en nyckelmatch. Det blir tufft mot Yellow Jacket och Hokies och lagets svaghet ligger på QB positionen. I värsta fall blir det 4-4 i ACC, i bästa 6-2. Gerald Willis blir roligast att se i defensiven. Ahmmon Richards är en lysande wideout som vi hoppas håller sig på benen efter skada.

I övrigt är det inte mycket att säga om ACC. Vi vill ändå highlighta Georgia Techs springspel. Man får tillbaka både TaQoun Marshall och KirVonte Benson som båda gjorde över 1000 yards i fjol och lär vara mycket nyttiga även i år. Bäste QB i ACC spelar i NC State Wolfpack. Ryan Finley struntade i draften för att göra ett större namn av sig. Han kastade 3518 yards i fjol för 17 TDs och 6 INT med en completion rate på 65.