Basketen hettar upp i kylan

Det kanske inte är så hett ännu i NBA där man precis börjar nå femtio matcher av totalt 82. I Väst är det iallafall kamp om slutspelsmatcherna, och alla hoppas nog att Lakers lycka komma om Clippers.

I NCAA är det dock snart mycket hetare, och det behövs i ett mycket kallt USA just nu. Det är konferensspel som gäller och det är ACC som dominerar just nu. ACC har sju rankade lag och basketvärldens just nu mest spännande spelare, Zion Williamson. Zion är minst sagt spektakulär både offensivt och defensivt. Igår var även skyttet lysande.

Big12 har tre rankade lag och Baylor ser ut att kunna blanda sig i leken också. I Big East har Villanova fått upp farten efter att inte imponerat i början av säsongen. Det är alltid kul spel i Big East och det skulle inte falla oss in att missa en match med Patrick Ewings Georgetown Hoyas och St Johns Red Storm är ett av de roligaste lagen att titta på, alltid händer det något. I traditionellt basketstarka Big Ten har man fem rankade lag av 14, men både Spartans och Wolverines har visat blottor på slutet. Man får hålla lite koll även på Mountain West då Nevada Wolf Pack spelar lysande och är rankade åtta. Pac-12 har inget rankat lag, men Washington Huskies ser starka ut nu och har nio raka segrar varav sju i Pac-12. SEC har fyra rankade lag och bäst är förstarankade Tennessee Volunteers. Vols är bra på riktigt och spelar tidigt ikväll mot South Carolina, en match Vols bör ta tämligen enkelt. Kentucky är som vanligt alltid en stormakt, men laget är ojämnt i år. Slutligen kan vi nämna West Coast Conference som i vanlig ordning toppas av rankade Gonzaga. Zags saknar helt motstånd och det beror inte på att man själv är jättevassa.

För er som gillar att spela på matcherna ligger våra spelförslag alltid på http://bettin.gs/Ussportsnerd ikväll tror vi mest på Virginia och varnar för Northwestern mot ett Maryland som tappat formen. Kansas slår Texas och Kentucky ska inte ha några problem med Vandy.