Big 12 2018

När det kommer till Big 12 ska ni inte lita på oss. Ifjol var vi all-in på Cowboys och Mason Rudolph. Visst var det en rolig berg och dalbana, men det borde gått att förutspå att gammal är äldst och återigen lär Sooners, alltså Oklahoma, spela en nyckelroll, inte Oklahoma State. Vårt ”drag” i år är Mountaineers, alltså West Virginia, som har ligans bästa QB i Will Grier. Det här gör skillnad och man ska komma ihåg att de bra lagen i Big 12 inte skyddar sig särskilt bra mot passen, nog så viktigt i nyckelmatcher som borta mot Cowboys och Longhorns. Förutom att laget har David Sills så har man en transfer från Bama, TJ Simmons, som är outstanding. Det kommer bli en explosion redan från början från Mountaineers som möter Tennessee (i Çharlotte) den 1 september. Det är en bra matchup och slår man bara NC State Wolfpack borta blir det här en fantastisk säsong. Att förutse matchen mot opåliliga Longhorns borta är svårt, men vi sätter Mountaineers på 7-2 i Big 12. Man drabbades av några defensiva transfers vilket gör att många andra experter rankar ner laget. Vi tror dock att man närmar sig 40 poäng framåt i snitt och då ska man inte förlora många matcher, kom ihåg att det är Big 12 vi pratar om.

TCU Horned Frogs var fjolårets succelag, men man har inte många starters som återkommer i offensiven och det lär bli en del tighta förluster i år trots ett bra försvar. Man kommer vara ett vinnande lag, men man går knappast 7-2 i Big 12 igen. Ett lag som bör vara bättre än ifjol är Longhorns. Texas är bättre än visat och hade fyra one score förluster i fjol. Man går 6-3 eller 7-2 i år då framförallt markspelet lär vara kraftigt förbättrat.

Oklahoma Sooners är megafavoriter i år igen trots alla förluster på spelarsidan. Rekryteringen sägs vara lysande och det är svårt att säga emot det. Defensivt var laget dåligt ifjol, det är det inget snack om och förlusten mot Georgia med 48-54 var en smärtsam påminnelse om att det är bra att ha ett försvar också. 23 november möter man West Virginia borta, den matchen kan avgöra vem som går till slutspel eller ej. Det finns en rejäl nedsida för det här laget och vi är frestade att betta mot laget till korta odds. De som tror på Sooners i år sätter stor tilltro till stjärnrekryten Brendan Radley Niles som sägs förbättra Sooners secondary rejält.

Texas Longhorns var snurriga ifjol, men nu hoppas man bli ett lag som hotar i luften genom WR Lil’Jordan Humphrey. Tom Herman hade ingen bra början i Longhorns och känner pressen att bättra på offensiven. Att förlora mot Texas Tech ska inte komma på fråga i år. Förlusten mot Maryland ifjol var en superskräll, nu åker man till Fed Ex field 1 september och kommer inte förlora en gång till, då är det kört. Laget har blivit känt för att kunna förlora mot precis vilket lag som helst, på vilket sätt som helst. Det kanske är charmigt, men man tar Football på allvar i Texas. Sam Ehlinger är QBn som sitter löst redan från början, han är särskilt skakig i kritiska situationer. Man går 5-4 i Big12 och 7-5 totalt, men uppsidan är hög och får man ihop offensiven slipper man förlora fyra one-score matcher. I bästa fall är man 7-2 i Big12!