Blue Devils mot Tar Heels

Ikväll smäller det

Tarheelsduke2

Det är ingen överdrift när vi säger att dagens sporthändelse inte alls är Chicago Blackhawks mot New York Rangers. Det stora intresset vänds istället mot Collegebasketen där två ärkerivaler, Duke Blue Devils och North Carolina Tar Heels, möts.

Joel Berry III spelar med Marcus Paige och Brice Johnson, två blivande stjärnor och på kanten hotar Justin Jackson. Tar Heels är nära ett komplett lag, men gör en och annan svagare insats ibland. Många säger att dom spelar över sin förmåga. Ikväll ska dom visa vad dom kan.

Duke har överraskat negativt i år och var ett tag till och med utanför rankingen. Man är supersäkra framåt, men måste bli bättre bakåt. Det är lite revanschlusta i laget nu när alla kritiker fått morgonluft och det finns många kritiker då det är lätt att ogilla Duke.

Duke är kända för sin arrogans och otrevliga kaxiga stil och det är ju det fina universitetet i North Carolina. Det är bara 8 miles mellan skolorna och rivaliteten har funnits länge. 1920 möttes man första gången och man spelar två gånger per säsong så att båda får en hemmamatch. Bägge lagen lyckas otroligt nog nästan alltid med sina basketprogram och det är ofta som segraren i ACC (dom spelar alltså i samma serie) är någon av Blue Devils eller Tar Heels.

Det är avkast om cirka en halvtimme. Att Tar Heels är storfavoriter tror vi inte ett dugg på. Det blir jämnt och Duke kan absolut vinna.

Här är en klassisk krönika om Duke, från motståndarlägret.

http://www.dailytarheel.com/article/2010/02/column_why_i_hate_duke