Championshiphelg i Collegebollen

Vi har fokuserat en del på basketen de senaste veckorna, men nu är det dags för Championship Weekend, med titelmatcher på spel i PAC-12, Big12, SEC, BIG10 och ACC (samt en massa övriga ligor). Lägg till lite uppskjutna strömatcher och vi har en fin sista helg innan vi ser fram mot Bowlsen.

Ikväll fredag är Washington favoriter att segra över Utah med 5 poäng. Huskies har inte imponerat under säsongen, men var bra mot Washington State senast. Laget byggs bakifrån, men Utes är inte så pjåkiga framåt och man ska komma ihåg att det är neutral plan, man spelar på Levi’s Stadium! Det blev 21-7 till Huskies när man möttes i Utah i början av säsongen och det är svårt att tro att formen ska reverseras. Lägg till att Huskies slog Washington State som i sin tur slog Utah med 28-24.

Att Utahs offensiv är överlägsen Washington blev uppenbart i lagens möten med Stanford där Utes vann med 40-21 och Huskies med 27-23. Det var samma visa mot UCLA Bruins och i viss mån mot Colorado Buffaloes.

Det mest troliga scenariot är att Huskies defensiv håller Utes i schack den här matchen. Det kan bli jämnt och vi tar hellre + 5 än -5. Spelet är dock under 43.5. Underspelet korrellerar helt klart med seger för Huskies och Överspelet korrellerar med Utes.

Under lördagen är det en intressant titelmatch i AAC. McKenzie Milton är ruled out för UCF och Knights har gått från -7 till -3. Vinner man den här matchen med lätthet kommer det se ut som att det är läge att byta ut juryn som väljer ut slutspelslag. Knights har ett härligt spel och vi tror att man klarar av det här utan Mack mot rätt tråkiga Memphis. Skulle det låsa sig för Knights är det gjutet att matchen går under 65. Darrelle Henderson i Tigers är en kommande stjärna som Running Back.

Vi har sett allt med Sooners i år och är otroligt imponerade. Man möter jojo-laget Texas som kan förlora mot vilket lag som helst. Att Oklahoma är rankade femma känns som ett skämt. Man har en dålig match under hela säsongen och den kom mot – Texas! Longhorns är det enda laget som besegrat Sooners och det är förstås det som gör att matchen är såpass tight som den är. Intrycksmässigt har Sooners varit riktigt bra, men man ska komma ihåg att deras defense ibland tappar det helt och många matcher har blivit mycket jämnare än väntat. Den lägsta scoren Sooners nått var mot Army där man gjorde 28 poäng. Då ska man veta att Army har ett grymt D och att man springer med bollen i timmar. Totalen på 78 känns låg, det blir över 90 poäng i den här matchen, med brasklappen att Longhorns kan fumbla bort matchen.

Pittsburgh mot Clemson blir ingen match, men med Clemson som favoriter -27.5 är det bara att gå emot. Vi lirar en teaser med Pitt +34.5 Under 60.

Den stora matchen är förstås den i SEC mellan Alabama och Georgia. Båda lagen har bra defensiv och riktigt farliga offensiver. Det är sällan man sett ett så bra Bama som vi gjort i år, man kombinerar sin som vanligt fantastiska defensiv med ett offense som inte är av denna världen. Det blir riktigt spännande att se hur länge som Georgia orkar hänga med. Vi gillar särskilt hur Georgia lyckades plocka isär Kentucky Wildcats fantastiska försvar och vi tror att man kan göra någonstans mellan 21 och 27 poäng. Om vi antar att totalen på 63.5 stämmer innebär det att Bama gör mellan 42 och 36 poäng och lätt täcker. Här är det uppenbart att något inte stämmer. Underspelet lockar och Georgia +13.5 frestar också. Vi hittar två teasers på +20.5 Under 71 och en på -6 Over 55. Någonstans där känns det bra att vara.