College-boll takes från veckan

När det gäller Collegefotbollen är den omåttligt populär, men också otroligt oförlåtande. Det är inte många förluster som krävs för att säsongen ska vara spolierad och att slutspelshoppet flyger och far. De första veckorna möter man normalt lag utanför sin konferens och här är matcherna ofta ointressanta när en jätte möter ett blåbärsgäng. Det är dock alltid några riktigt bra matcher och dessa får enorm uppmärksamhet då bruset inte är så stort.

Lag som gjorde sin plikt och lite till var UCF, Wisconsin, Stanford, Oklahoma, TCU och Alabama. De som var okej var Clemson, Georgia, Ohio State, West Virginia samt Virginia Tech och LSU:

Underpresterade gjorde Penn och Michigan State.

Katastrofer var Texas Longhorns, Michigan, Florida State och Miami. Det skulle förvåna om de tre sistnämnda lagen inte sparkar sin coach under säsongen.

Det var en ren plåga att se Canes (Miami Hurricanes) som inte kom någonstans utan ständigt kämpade i underläge mot LSU. Det var Canes som stod för turnovers och man kändes helt ofarliga och utan spelide på alla nivåer. Försvaret under all kritik. Än värre var det för Seminoles. Noles var helt odugliga en hel match och här borde både OC och DC ligga pyrt till omedelbart. Det var som vanligt en fin show innan matchen, men spelet lämnade mycket i övrigt att önska.

Michigan var bleka mot Notre Dame, men man är ett blekt lag och det förvånade inte. HArbaugh vinner aldrig matcher mot bra lag och fokuset på defensiven i kombination med en ”defunct” offensiv är inget som vinner boosters förtroende i längden. Vi är förvånade att han sitter kvar efter så tråkiga år, det här kan bli det tråkigaste året någonsin, inte bara för oss som tittar på eländet, utan även för hardcore fansen, och det finns det många av.