College-lördag

Det bästa med lördagarna de närmsta månaderna är att TV-schemat är packat. 13 matcher vid lunchtid 9 vid klockan 3 och slutligen 11 matcher vid kvällskiftet.

Vid 12 kommer jag kolla Texas mot Maryland, men det blir rätt mycket Oregon State mot Ohio State och Florida Atlantic at Oklahoma.

Maryland ser hopplösa ut och vi var på Terps soccer mot Stanford igår och det står klart att stämningen inte är på topp någonstans på Campus efter dödsolyckan. Hur illa ska det inte bli idag? Man har ingen ledning och laget inleder säsongen utan harmoni. Longhorns ser starka ut på förhand och vinner det här med minst två touchdowns. Vi spelar Longhorns -13.5 för full insats. Totalen är vansklig att sia om den här matchen, normalt borde det gå under så det sjunger om det, men vi kan inte utesluta typ 17-40 och liknande.

Florida Atlantic hos Oklahoma blir en speeduppgörelse mellan två offensiva lag. Det är klasskillnad i grund och botten, men också upp till bevis för ett Sooners utan Baker Mayfield. Rodney Anderson kommer bära bollen mycket för Sooners och samma ansvar för Owls läggs på förväntade stjärnan Singletary. Linjerna har flyttats rejält uppåt och nu är det -20 och 70 som gäller och då tycker vi risken ligger på nedsidan. Om Owls lyckas framåt kan det bli svårt att täcka för Sooners som prioriterar anfall före försvar, å andra sidan känns det givet att Sooners pumpar in cirka 45 poäng. Det kommer inte bli en jämn match så över korrellerar hårt med att Sooners täcker. Vi spelar Over 70 och Sooners -20 till 3.60 och kompletterar med en teaser Under 77 samt -13.

Washington at Auburn är en toppmatch och ett av lagen kommer flyga mot slutspel, ett annat lag kommer deppa ihop efter den här härliga matchen. Lita på att Huskies prioriterar försvaret och håller nere tempot för att inte ge Auburn Tigers något gratis. Matchen spelas under tak i Atlanta och det lär blir ett rejält tryck på läktarna. Washington står lite och faller med sin QB Jake Browning som ibland är fågel, ibland fisk. Stidham i Tigers sägs vara en superatlet. Många tvivlar på PAC-12 lagen generellt, men linjen har gått från -3 till -2 med hemmalaget som fortsatta favoriter. Vi spelar Under 49.5 och känner oss trygga med det.

Vi tror extremt mycket på West Virginia och Grier i år. Nu möter man en sämre Tennessee och vi tror Vols får det mycket svårt. Många andra experter pratar om att Vols iallafall ska vara okej i defensiven och då borde matchen gå under 61.5. Vi väljer att spela en mindre insats på Mountaineers -9 och under 61.5. Det blir en större på -2 och under 68.5.