College takes vecka 3

Vecka 1 dömde vi ut Longhorns, Michigan, Florida State och Miami Hurricanes samtidigt som vi gav minus till Penn State och Michigan State.

Vecka 2 var Notre Dame och Clemson Tigers dåliga och Florida Gators och Florida State urusla.

Med tanke på hur svårt det är att nå slutspelet finns det inget utrymme alls för floppar. Det är helt okej att förlora en match mot ett riktigt bra lag och kämpa väl, men det är inte okej att förlora mot dåliga program.

Den här veckan var det bara en katastrof för de rankade lagen. Wisconsin Badgers, som vi trott mycket på den här säsongen, förlorade till BYU Cougars. Badgers bröt därmed den längsta segersviten i NCAA mot nonconference motstånd. Att göra det mot mormonernas universitet kommer leda till en djupdykning i rankingen, var så säkra, och slutspel är i princip en omöjlig dröm i år.

Auburn förlorade mot LSU och LSU ser bra ut i år. Alabama övertygade mot Ole Miss som hölls till blott 7 poäng trots sitt vassa anfall. Ohio State fortsätter också att övertyga och var mycket bra mot starka TCU. Horned Frogs är alltid bra defensivt, men Buckeyes fick ändå in 40 poäng.

Notre Dame var direkt dåliga mot Vanderbilt. Commodores dominerade faktiskt första halvlek och ett fall i ranken ligger i korten för Fighting Irish.

Nästa vecka ser vi fram mot överskattade Clemson Tigers att möta Georgia Tech och andra spännande möten är Texas A&M at Alabama och TCU at Texas