College-takes vecka två

Det var en härlig lördag fylld med bra matcher. Förra veckan fokuserade vi på vilka som gjorde bort sig mest och vi fortsätter på den inslagna vägen.

TCU hade stora problem med SMU inledningsvis och får en tvåa av fem för den insatsen. Canes gav igen för uselheten senast, men att slå Savannah State imponerar aldrig på någon. Betyget blir en trea och detsamma får sägas om Michigan som slog Western Michigan.

Det var en bra insats av Central Florida, UCF kallar sig regerande mästare och var bra igen och drog medvetet ned på tempot i efter två snabba och bra quarters. Betyget blir en fyra. Vi såg inte West Virginia med egna ögon, men hörde att det var en bra insats. Notre Dame såg vi inte mycket av, men det vi såg var direkt dåligt. Helheten okej enligt andra bedömare.

Sooners var grymma och kan stiga i ranken efter att ha dominerat UCLA 49-21. Laget måste göra mer defensivt.

Ett lag vi haft fel om hittills under säsongen är Ohio State. Vi trodde turbulensen skulle påverka laget negativt, men nu visade man återigen att man är på riktigt. Femstjärnig insats mot Rutgers.

Clemson mot Texas A&M blev en rysare när Aggies gick upp till 26-28 mot slutet. Man missade tvåan och Tigers fick segern, men det här kommer sänka laget i ranken. Tigers såg ut att tänka på annat.

Superderbyt mellan Penn State och Pitt blev en konstig match. I första halvlek spelade Pitt suveränt och satte ständig press på McSorley. Usla misstag som missade lätta field goals och fumblade punts gjorde matchen till en plåga att se och Pitt måste skämmas för misstagen av några. Att gå för det när det fortfarande var tight måste ge minusbetyg för coachen också. Penn State hade faktiskt en hel del tur. Man var det bättre laget, men man dominerade inte i luften som man borde göra och McSorleys aktier är på väg ned i källaren om man tror att han är en förstarunda. När luften väl gick ut Pitt så blev det enkelt för Nittany Lions som segrade med 51-6 till slut.

Nu till megaflopparna

Florida Gators förlorade mot basketlaget Kentucky Wildcats! Gators var favoriter att vinna med 14 poäng, men trots fler turnovers från Wildcats blev det 27-16 till Kentucky! Fansen i ”The Swamp” var inte glada förstås. Gators har inte förlorat till Wildcats sedan 80-talet!

Kolla sista spelet

Florida State Seminoles var megafavoriter mot Samford Bulldogs. Samford, inte Stanford. -33.5 var linan och Bulldogs ledde 23-21 i halvlek. Med fyra minuter kvar ledde Samford 26-21 samtidigt som Noles hotade i Red Zone. Noles såg ut som nybörjare och fick flera gånger ta time outs bara för att fatta vilket spel man skulle ta. Direkt pinsamt, men det slutar med en TD och ledning för Florida State. Då hade ändå Samfords QB kastat 3 Interceptions och killen var ingen man skulle drafta om vi säger så. Det slutar med en idiotisk INT som tas tillbaka för en TD och fansen jublar, men alla som såg matchen kan säga att Noles ser ut som ett Division 2 lag. Dessutom visade repriserna att Noles hade en illegal block in the back under the return så man förtjänade inte siffrorna 36-26.

Vi vill även nämna Texas Longhorns som förvisso segrade över Tulsa, men bara med 28-21 i en förväntad utklassning. Laget är sjukt dåligt jämfört med förväntningarna.