Collegebasketen

Det har varit en hel del skandaler under försäsongen i Collegebasketen. Adidas har betalat ut stora summor till familjer för att de ska börja på Adidas-sponsrade skolor och agenter och finanisella rådgivare har mutat coacher för att få kontrakt med viktiga prospects. Hårdast drabbat är Louisville Cardinals och det kanske inte är konstigt eftersom de redan var inblandade i massa rekryteringskandaler. Nu är FBI inblandat, det är ingen lek längre. Att yngste broder Ball haffades för snatteri i Kina har också gjort rubriker så vi hoppas på ett rejält tryck när säsongen äntligen öppnar nu ikväll.

Usual suspects att hålla koll på är förstås lag som Duke (1) Michigan State (2), Kentucky (5) och Kansas (4). Arizona Wildcats (3) räknas i år igen, utan Maarkanen, men med en spelare som Allonzo Trier (junior) som nu inte är avstängd. Vi tror att Trier kommer dominera rejält, men som sidekicks har han sjufotaren Deandre Ayton, en freshman som är 7’1″ och kommer ta boards så det räcker och blir över samtidigt som han kan skjuta också. Aktot är en annan freshman som ska ha NBA potential och serben Ristic (senior) gör väl en tio poäng per match i år. Det ser hur bra som helst ut för Arizona, men vem vet vad som kommer fram i FBI utredningen? Wildcats är ett av lagen som utreds. Vi gillar laget och det kan gå riktigt långt i mars.

Blue Devils kommer fortsätta med den mest hatade spelaren genom alla tider i collegebasketen och då är det förstås Grayson Allen (senior) vi pratar om. Han spelar tufft, men är ett år mognare och det här kan vara Allens år, skottet har han. Marvin Bagley III räknas på flera ställen som årets freshman. Vi får se vilket utrymme han får bredvid Allen. Duval är en annan freshman för Blue Devils som nämns som en tidigt pick. Marques Bolden är lovande och kommer få sin speltid i år. Vi tror att det finns risk att Blue Devils inte motsvarar förväntningarna, men förstår att dem rankas högst.

Miles Bridges skulle ju gå till NBA i fjol, men kommer tillbaka starkare (fast inte längre) och kommer glänsa både som small forward och power forward. Med mer erfarenhet tror vi på färre turnovers och ett lite säkrare skytte, framförallt vad gäller straffarna. Spartans har en ny superlovande freshman i Jaren Jackson och laget som helhet ser bra ut.

Ska vi nämna några freshmens till måste vi nämna Michael Porter Jr som kommer spela för Mizzou Tigers. Han kommer äga sina matcher, men det är tveksamt om laget räcker och då blir han ändå ingen mega super star. Collin Sexton i Bama var inblandad i skandalen och börjar som avstängd om vi förstått det rätt. Han kommer göra Crimson Tide sevärt, men heller inte göra laget till en vinnare.