Collegesäsongen snart här

Den 30 augusti till den 1 september spelas merparten av den första omgången i Collegefotbollen. Som alltid är det mer ovisst hur lagen kommer att vara den här säsongen jämfört med förra. De bästa lagen har tappat många spelare, hur kommer rekryterna in i laget och så vidare.

Vi kommer att göra genomgångar av Power 5 konferenserna, det vill säga ACC, Big 12, Big 10, PAC-12 och SEC.

Vad ser vi fram emot mest i år? På lagsidan så ser vi fram mot ett möjligt svagare Bama än väntat. Bland QBs ser vi fram emot Will Grier i Mountaineers, men också rekryten Trevor Lawrence i Clemson som rapporteras vara något alldeles extra. Vi ser fram emot att se Penn State passa bollen istället för att bara låta Barkley bära bollen. Vi kan tyvärr inte se fram mot Ole Miss i slutspelet, då man är utestängda i år. Vi tror dock att laget kommer vara riktigt bra framåt.

Ifjol gillade vi Mason Rudolph och Oklahoma State Cowboys. Nu är både Rudolph och hans star reciever James Washington borta, men istället kan vi se fram emot en QB-batalj mellan Dru Brown och freshman Spencer Sanders den bästa QBn från Texas i den inkommande kullen.

Lag att hålla koll på utanför Power 5 är Black Knights och Fighting Irish bland Independents. Både Army och Notre Dame lär vara bättre i år och då gick de ändå 10-3 ifjol. Det är möjligt att schemat ändå gör att lagen inte går bättre än 10-3 och det är typ omöjligt att vi inte får se lagen i en bättre bowl i december.

Vi kan redan nu avslöja att vi tror att Badgers når till slutspel, deras gudabenådade O-line kommer skapa yta åt Jonathan Taylor och det räcker långt, mycket långt.