Heisman Trophy Frontrunner

Ni som läser det följer helt säkert svensk sportjournalistik. Våra läsare uppskattar lite mer djup i artiklarna och även om vi ibland gör oss skyldiga till att skriva upp saker helt i onödan så har vi ingen rubrikhets, och ingen klickhets heller för den delen. Om svenska sportjournalister gärna skriver underbarnet om en 18-åring som lärt sig knyta skorna så liggen man faktiskt i lä mot den amerikanska kåren. Den stora snackisen nu är Cole McDonald.

I helgen smygstartade College-fotbollen med fyra matcher och det blev en superskräll av Hawai’i som slog Colorado State i en match i Mountain West. Hawai’i var underdogs -17 och totalen var 57. Resultatet blev dock 43-34 till Hawai’i! Det var huvudmatchen på TV och Vegas rapporterade in stora vinster efter att massa teasers spelats och förlorats. (En teaser flyttar linjen valfritt och två håll men du måste få in både totalen och vinnaren, du kunde alltså spela Colorado State -10 och over 50 eller under 64).

Rubrikerna efter matchen handlade dock enbart om Cole McDonald, QB i Hawai’i och ansvarig för hela fem touchdowns! Tre kom i luften och 2 kom på marken. McDonald är en lysande double threat QB som måste ges respekt av alla lag. Fansen sjunger Cole McDonald ’ s got an arm, E I E I O. Videon nedan visar på highlights, men är rätt lång.

Att höra att McDonald är en Heisman-kandidat är på gränsen till löjligt, men insatsen var femstjärnig, så är det. Colorado State Rams hade gett sig själva ett svårt schema i år utanför Mountain West, men det gick sådär.

Viktiga och roliga matcher att kolla i veckan är dessa

30 augusti, UCF hos UConn. Kan UCF följa upp sin succésäsong från ifjol. Man är favoriter-23.5, men vi tror det blir jämnare än så.

31 augusti. Vi gillar Wisconsin Badgers som tar emot Western Kentucky i en formalitet. San Diego State möter Stanford och vi tror inte mycket på Stanford i år, men har svårt att se att man inte tar öppningen lätt.

1 september. Hur har Buckeyes klarat Urban Meyer-skandalen? Möter Oregon State. Washington möter Auburn i en av de viktigaste öppningsmatcherna någonsin. Klara slutspelsimplikationer. Michigan hos Notre Dame blir en nagelbitare vi inte missar.

2 september. All eyes on Miami at LSU.

3 September. Missa inte pregame cermonyn för Florida State Seminoles som tar emot Virginia Tech.