Heisman Winner to Baseball?

Ikväll ska The Heisman Trophy Trust dela ut the Heisman Trophy till ”the outstanding player in college football”. Det är ett antal sportjournalister som röstar, samt alla tidigare vinnare. Oftast i modern tid går utmärkelsen till en Quarterback. Namn som Carson Palmer (2002!), Tim Tebow, Sam Bradford, Cam Newton, RG III, Johnny Football, Jameis Winston, Marcus Mariota, Lamar Jackson och Baker Mayfield har alla vunnit utmärkelsen.

Att det blir en QB även i år står klart då alla tre nominerade spelar positionen. Dwayne Haskins i Ohio State, Kyler Murray i Oklahoma och Tua Tagovailoa i Alabama är de som man väljer mellan. Murray är favorit och du måste spela 190 dollar för att vinna 100. Därnäst kommer Tua som ger dig 150 dollar i vinst på en 100-lapp. Haskins ger dig 6000 dollar i vinst för din hundring!

Tua var favorit tills matchen mot Georgia där han visade tydliga begränsningar, men det finns en chans att de flesta faktiskt bortser från den matchen när man röstar.

Alabama har bara tagit två Heisman Trophies, Ohio State har sju och Oklahoma sex, nu senast med Baker Mayfield.

Kyler Murray har gjort ett otroligt jobb i Sooners. Det är inte lätt att efterträda en sådan karaktär som Baker Mayfield, men Murray har gjort det med bravur. 4053 yards har det blivit i luften så här långt och han har satt 241 av 340 för 40 TD mot 7 INT. Lägg till 892 yards på marken för 11 TD. Rent okulärt tycker vi att Murray har varit bäst över hela säsongen.

Det kanske ligger Murray i fatet att hans stora passion i livet inte är football, utan baseball. Han har en slash i år som lyder .296/.398/.556 med en OPS på .954. Han har haft 189 At Bats och sprungit in för 46 runs. Han har 47 runs batted in och totalt 10 Home Runs samtidigt som han dragit 28 walks. Imponerande stats och han valdes av Oakland Athletics i draften. Han har baseballens mäktigaste agent, Scott Boras, vid sin sida och har redan signat för en bonus på 4 660 000 dollar vilket han måste betala tillbaka om han väljer NFL istället. Men varför skulle han? Han har en lysande framtid inom baseballen och man ska komma ihåg att inom baseballen är kontrakten garanterade. Du ägs av laget mycket mer än i NFL, men på uppsidan får du betalt även om du tappar en arm eller fot.

Vinner Murray Heisman i år kommer han kanske möta en tidigare Heisman-vinnare i MLB inom något år. Ryktet säger att Mets kanske kommer lyfta upp Tim Tebow i år, det hoppas vi verkligen på!

Att äta kakan och ha den kvar, det tror vi dock blir svårt, men är tydligen vad han själv vill.