March Madness – vem vinner

Duke

Duke är ett lag med one-and-dones vilket innebär att man har de mest talangfulla spelarna samtidigt som man saknar erfarenhet. March Madness tenderar att vara ”under officiated” dvs att domarna tillåter ett tuffare spel vilket gör att Zion Williamson kanske inte får riktigt lika många fouls när han dundrar in mot korgen som under den vanliga säsongen. Zion är en undantagsspelare och Duke är rättmätiga favoriter till segern.

Virginia utmanar

Cavaliers är alltid ett av de bättre basketprogrammen. Man spelar en långsam kontrollerad basket med inriktning på försvar först. Det som gör laget spännande i år är att man har ett bra skytte. Tittar man på effektiviteten hos lagen så är det Virginia som kommer etta. Statsen är grymt bra och man gör många poäng per possession. Risken för Virginia är att snabbare lag kan vara svåra att hantera, kommer motståndarna in i ett flow och laget inte lyckas försvara sig mot treorna blir det svårt att komma ikapp.

Tar Heels, Wolverines, Spartans et co

Bakom Virginia Cavaliers har vi ett gäng utmanare. North Carolina Tar Heels vet hur man slår Duke, åtminstone Duke utan Zion. Michigan Wolverines och Michigan State (Spartans) ser båda riktigt bra ut och kommer gå långt.

Skrällarna

Northeastern, Yale, Buffalo är tre av våra storskrällar. Northeastern och Yale kan mkt väl åka ur direkt, men är grymma spelvärden against the spread. Båda lagen har två riktiga kvalitetsspelare och det räcker långt i den här turneringen. Buffalo är det lag som vi dissat under säsongen, men nu tror kan vara årets skräll.