Lördags collegebasket – NCAAB hettar till

Visst är det fokus på NFL – matcherna i helgen, men de är ju så få! Vi som har många timmar lediga för sport av världsklass kollar självklart in Collegebasketen som nu börjar hetta till på allvar då det är Conference play som gäller.

Spartans möter Buckeyes borta i en stormatch i Big10. Michigan State är rankade åtta och Ohio State är rankade 14, men tittar vi på det viktigare måtter BPI är Spartans femma mot 19 för Buckeyes. Stjärntrojkan i Spartans är Cassius Winston, Nick Ward och Joshua Langford (questionable) och Kenny Goins är den som plockar boards. Buckeyes handlar mest om jätten Kaleb Wesson och så får andra sköta treorna. Många tror på Buckeyes här i de analyser vi läst. Vi tycker att Spartans övertygat klart mer så här långt och vill spela laget -2 till 1.91. Försvaren är likvärdiga, men anfallet är stort plus för Spartans. Totalen känns som helt rätt och undviks.

Clemson ska vara helt chanslösa mot Duke och de har en så dålig offensiv att vi tycker att det är värde i Under 150 poäng. Duke kommer gå till en tidig stor ledning och behöver inte gå för fullt här. 82-64 känns troligt och det ska bli kul att se en spelsugen Zion Williamsson göra 20 poäng igen.

9 Florida State möter 4 Virginia och även om hjärtat är med Cavs vet vi bättre än att underskatta Seminoles som ser riktigt bra ut i år. Totalen har kommit ner till 126 och Virginia är favoriter -8.5 vilket känns högt på förhand. Virginia är rankade nr 2 på BPI och Seminoles bara 24. En stor del av förklaringen ligger dock i Seminoles klart tunna schedule innan den här matchen samt i förlusten mot Villanova. Vi har svårt att se Virginia scora under 70 och det ger oss minst 56 för Florida State. Vi spelar Over till 1.91.

St Johns har imponerat på oss och möter idag vårt hemmalag Georgetown som vi följer. Patrick Ewings Georgetown är ojämna och det är inget jättetryck på matcherna som går i Capital One Arena. Det här vinner St Johns på form och vi spelar att man täcker -2.

På tal om Georgetown, laget slog Butler borta nyligen och vi blev inte imponerade av Butler som ska kunna mycket bättre än så. Laget blev också utskåpade av Florida förra veckan. Nu tar man emot Creighton med stjärnan Ty-Shon Alexander och vi kommer fortsätta betta mot Butler tills man rättat upp skeppet. Vi spelar Creighton +4.5 till 1.91.

Kentucky ångar på och är bättre än Alabama i alla lagdelar. Vi håller oss till spreaden, men det behöver inte vara fel att ge bort ytterligare poäng än 4.5. Totalen på 145 känns låg och vi provar en parlay med Wildcats -4.5 Over 145 till 3.6.

Glöm inte bort att ni hittar fler spelförslag på bettin.gs/ussportsnerd.