Nyårsbowls i College fotbollen – Vi kollar till matcherna

Vi börjar nyårsafton inte långt hemifrån. Annapolis är Marylands huvudstad och väldigt vacker. Staden präglas av att Naval Academy har sitt säte där och det märks att det finns mycket gamla pengar i staden. Klockan 12 är det Military Bowl mellan Virginia Tech och Cincinnati. Cinci är stora favoriter, men vi har sett några Bearcats-matcher och är inte imponerade. Det skall dock sägas att man inte kan göra mer än att vinna och Bearcats gick trots allt 10-2. Det är ett lätt regn och småruggigt ute och vi tror på en tät match med många yards på marken. Vi spelar en teaser Tech +14 Under 60.5 och även underspelet 53.5 rakt ut.

Finskolorna Pittsburgh och Stanford möts i El Paso, Texas i Sun Bowl. Det är ett måste att ha en Pitt-tröja i garderoben, de är även bra presenter har vi märkt. Panthers vinner ”aldrig” sina Bowl-matcher och är inte särskilt bra utan snarare precis som väntat. Man har dock ett bra springspel som imponerar även på kräsna bedömare. Stanford har varit misslyckade i år. Den här matchen är svårbedömd, men helt klart är att Panthers har en mycket bättre chans än många tror. Vi chansar på Pitt moneyline till 2.70.

Michigan State möter Oregon i Redbox Bowl på Levi’s Stadium. Här förväntar vi oss en småtrevlig match då Ducks bjuder på Justin Herbert som QB. Herbert är en av de främsta QBs vi har och kommer gå mycket tidigt när det är dags för draft. Spartans har varit pinsamt svaga offensivt i de matcher vi sett. Det måste till ett mirakel för seger och att Ducks bara är -1.5 känns konstigt. Ducks är ett mycket bra spel -1.5 och vi tror man vinner med en TD.

Missouri Tigers mot Oklahoma State Cowboys i Liberty Bowl lär bli en härlig shootout. Vi gillar Cowboys rejält och Tigers har Drew Lock, en riktig stjärna som QB. Cowboys kommer att scora högt och det känns som att Tigers är för stora favoriter här. Vi spelar Cowboys +16 Over 67.

Northwestern mot Utah lär inte bli någon höjdare. Utes är det bättre laget, men Northwestern kämpar otroligt i år och är inte slagna på förhand. Vi lirar en teaser på Northwestern +14 och Under 53.

Bowlkvällen avslutas med North Carolina State mot Texas A and M. Vi tror mycket på lantbruksskolan, Aggies, som är bra på marken och har ett hyfsat försvar. Wolfpack har vi inte sett mycket av skall erkännas. Vi har dock sett att två av deras bästa spelare är out pga draften och det gör oss än säkrare på Aggies.