PAC-12 2018

PAC 12 har en stor favorit i Washington som vissa bedömare anser vara slutspelsfähiga i år. Myles Gaskin hoppade NFL och kommer åter vara den som står för offensiven. QB Jake Browning är ingen stjärna, det här är ett lag som vinner genom defensiven. Huskies lät inga motståndare komma nära i fjol och släppte bara in 16 poäng och 100 yards på marken. Man var sämre mot passen, men ändå bra. Laget får tillbaka sju starters i offensiven och nio i försvaret så det är lätt att förstå varför man är favoriter. Man spelar första matchen mot Auburn i Atlanta och det är rimligt att tro att slutspelschanserna avgörs här. Vid seger här går man 11-1 i år. Vi tycker dock laget är väl tråkigt ibland och med lite skador kan det bli klart sämre.

Stanford spelar en smart jordnära boll, med fokus på springspelet. KJ Costello är ingen Andrew Luck så koncentrera er på nr 20, Bryce Love som förväntas vara med i Heisman-diskussionen igen. RB 2 är Cameron Scarlett och han är så bra att han hade varit en superstjärna i vilket annat lag som helst. Hans år är dock nästa år. Försvaret är sådär, men som tur var behöver man inte vara på planen så ofta. Schemat ser svårt ut och vi tror laget går 7-5 totalt.

Arizona är inte bara basket. Årets lag ser bättre ut än ifjol och det har kommit in några bra spelare. Wildcats spelar snabbt på marken och gjorde 309 rushing yards i snitt förra säsongen. Nu har man en ny coach som redan uttalat att det blir ett mer varierat spel i fjol och det gillar vi. Khalil Tate är en av de bästa Quarterbacksen i landet och kommer inte springa lika mycket som ifjol. Tate hade 153 carries 2017, det lär halveras i år och istället kliver ansvaret över till lagets recievers. Tate hotar dock alltid på marken, han är den överlägset snabbaste QBn i PAC-12. Lagets defensiv stinker och måste bli bättre på alla nivåer för att Wildcats ska kunna skrälla. 8-4 känns troligt för laget som iallafall är riktigt roliga att se på.

USC Trojans har ingen Sam Darnold i år och har faktiskt inte ens bestämt sig för en QB, man har tre att välja på och det här känns som en stor svaghet om det nu inte är så enkelt att man satsar på JT Daniels, den unge talangen, redan från start. Lita på att han kommer att klara av många stora spel till Tyler Vaughns. På marken är laget rätt ljummet och försvaret är heller inte bra. Vi tror att Trojans blir en av årets floppar och sätter laget på 8-4.

Oregon Ducks kan överraska positivt. Man har en bra QB i Justin Herbert, en riktig pocket passer. O-line ser imponerande ut och det är inte svårt att se hur laget ska kunna gå framåt i antal yards jämfört med ifjol. Det blir 8-4 i år, men vi blir inte förvånade om laget skräller mot Stanford.

Förutom de ovannämnda bra laget blir det förstås kul att studera Chip Kelly. Vi har dömt ut honom flera gånger som en av de sämsta coacher vi sett i NFL. Nu är han tillbaka på mammas gata, och lär säkert kunna rekrytera in många framtida stjärnor till UCLA, men årets lag lär vara svårt att få över .500.