SEC 2018

SEC är störst, bäst och vackrast. Kanske inte alltid roligast att se på, men lag som tex Ole Miss lär ändra på det i år.

Bama är förstås bäst. Alabama Crimson Tide har varit bäst länge nu under Nick Saban som är 132-20 under sina 11 år i Bama. En sak är säker, man behöver inte vara orolig för vem som är QB, för det spelar inte mycket roll för Saban. Som vanligt har man blivit av med otroligt många toppspelare i defensiven. Det känns självklart att dessa ersätts av nya stjärnor. Offensivt har man kvar 4 av 5 i O-line och redan här kan ni sluta undra. Det blir inga förluster i år. De svåra bortamatcherna finns inte och man har Auburn hemma i säsongsavslutningen. Allt annat än Cotton Bowl är en besvikelse. Auburn börjar säsongen mot Washington och avslutar mot Alabama. I övrigt lär det inte bli många förluster, knappast någon, men bortamatchen mot Georgia blir svår.

I SEC East har Georgia rekryterat bra och kan bygga på fjolårets framgångar. Man är grymma på marken, men det är förstås svårt att komma i Nick Chubbs och Sony Michels fotspår. Jake Fromm kastar bra, men är ingen stjärna trots att hans stats säger det. Justin Fields lurar i faggorna och han skulle ge Georgia ett efterlängtat dual threat alternativ. Matchen mot Florida Gators kommer avgöra vilket av lagen som är 8-0 i SEC. Gators är nämligen fyllda med talang och vi tror att Dan Mullen omgående rättar skeppet. Kyle Trask borde spela QB, men vi ser att Mr Interception, Feleipe Franks fortfarande toppar mångas depth chart. Här kan vi vara fel ute, men vi tror att laget kan gå 9-3 i år.

Ett annat lag vi tror är mycket bättre än förväntningarna är Ole Miss. Man har ett riktigt vasst anfall med AJ Brown som en av landets bästa wideouts. Försvaret är tyngre i år och lär inte släppa till så bedrövligt många yards på marken som man gjorde 2017. Det blir 6 eller 7 segrar i år och även om man blir överkörda av Alabama så är det inte den matchen som räknas.

Lag som South Carolina Gamecocks, Mississippi State Bulldogs och LSU skulle alla ha en mer framträdande roll i andra konferenser än SEC.