Sista chansen

Idag är det sista chansen att studera lagen inför March Madness. Det är Championship Saturday och det är många konferenser som har finaler idag. Totalt är det 32 konferenser och alla segrare får en automatisk plats i March Madness. Imorgon utser sedan en ”selection committee” 36 lag ytterligare som får ”at-large bids” och kommer med i turneringen. Under söndagen får vi även en rank av de 68 lagen och de åtta sämsta spelar ”first four” vilket lämnar kvar 64 lag totalt i turneringen. Dessa är indelade i regioner och det förstaseedade laget möter seed 16 i sin region i första matchen. Bäddat för favoriter i första omgången alltså! Glöm inte bort att allt kan hända i March Madness, vår bild visar Sister Jean vars böner förde Loyola till nya höjder.

Dagens huvudmatcher är semifinalerna i Ivy League och självklart även Big Ten och SEC. Vi har finaler till exempel i ACC mellan Duke och Florida State. I Big 12 är det final mellan Kansas och Iowa State, vi tror på Jayhawks! I Big East möts Villanova och Seton Hall, kan ett skakigt Villanova hitta formen?

Det bästa med den här dagen är dock att man får chansen att se de mindre konferenserna, de som inte visas lika ofta på TV. Atlantic 10 har kvalitetslaget Davidson mot St Louis i semifinal. Mid-American har final mellan Buffalo och Bowling Green.

Våra picks hittar du som vanligt på http://bettin.gs/ussportsnerd