Slutspelslagen är utsedda

Det förväntades bli en dramafri championshiphelg i Collegebollen. Det är sällan det skräller till i matcherna, men Ohio State Buckeyes var märkbart tagna av stundens allvar och höll på att lira bort sig från slutspelet, eller iallfall leda till stora diskussioner om vilket lag som förtjänade den sista slutspelsplatsen. LSU Tigers krossade Georgia och Joe Burrow såg ut som den Heismankandidat han varit hela säsongen. Matchen visade att det inte går att bara ha ett bra försvar, man måste ta vara på möjligheterna framåt. Dagens collegefotboll är snabb och anfallsinriktad och försvaren hinner inte fram på samma sätt som i NFL. LSU är helt klart värdiga förstaranken även om vi varit väldigt imponerade av Buckeyes tidigare. Det är lätt att den senaste insatsen fastnar lite väl tydligt på näthinnan. Eftersom vi bor i Big10 land har vi sett nästan alla matcher med Buckeyes och man imponerade särskilt mot Michigan och kämpade starkt mot Nittany Lions. Samtidigt hade man också några riktigt enkla matcher och känslan är att Big10 inte var särskilt bra i år.

Clemson Tigers körde över Virginia Cavaliers i ACC Championship Game. Vi tycker att Clemson faktiskt hade förtjänat att vara rankade tvåa istället för trea. Nu är det mer av akademisk karaktär och vem som är bäst av Ohio State och Clemson får vi se i PlayStation Fiesta Bowl den 28 december. Segraren i SEC, alltså LSU, får möta Oklahoma Sooners i Chick-fil-A Peach Bowl. Sooners fick kämpa mot Baylor, men Baylor är riktigt bra i år. Baylor tvingades använda sig av tre olika QB under matchen vilket självklart inte hjälpte till. Jalen Hurts i Sooners är rätt ojämn av sig och ibland känns han lite off. Förlusten mot Kansas State är helt obegriplig i efterhand, särskilt som Hurts sprang in med tre TD och kastade strax under 400 yards. Det lär bli en spektakulär poängfest i Atlanta och totalen prisas just nu till 76,5 poäng. Det är svårt att se LSU göra under 50 poäng -men hur många gör Sooners?

Nu är det bara att vänta tills slutet av december. Som tur har vi mängder av Bowls innan dess – främst är förstås vår favorit Army-Navy. I år vinner vi den. Go Navy – Beat Army!