Staket vinner slutspel

Här i USA säger man att Defence är det som vinner slutspelsmatcher. Återigen har den tesen bevisat sig vara rätt. Texas Tech och Virginia Cavaliers har båda excellerat vad gäller försvaret och är nu i final i March Madness.

UVA var en av förhandsfavoriterna till seger. Laget har haft en bra offensiv, men man har inte varit jättebra offensivt under slutspelet utan har istället gått tillbaka till sin kärna – försvarsspelet.

Texas Tech segrade i Big 12 och har gått 31-6 under säsongen. Stjärnan är Jarrett Culver som leder laget i poäng, boards och assist (18.5-6.3-3.7). Det här ska jämföras med Virginia (34-3) som har olika spelare på topp i kategorierna. Texas Tech har ett ypperligt försvar och höll tex Michigan till 44 poäng. Baylor, Kansas och West Virginia har alla visat att det går att göra många poäng på Red Raiders och det är möjligt att det inte bli en lika så tillknäppt affär som alla förväntar sig.

Vår heta take är att Cavaliers är underskattade. Man släppte till många viktiga treor mot Purdue och Auburn och de flesta tycker att laget haft en väldig tur som är framme i final. Vi ser det annorlunda. UVA skjuter mycket bättre än Texas Tech och man behöver främst försvara sig mot Culver. Om Jayhawks lyckades lirka upp Red Raiders kan Cavaliers mycket väl göra det också. Visst är det en hög sannolikhet att tempot i framförallt början på matchen blir extremt långsamt, men vi tror ändå att Virginia kommer att kunna scora mer än vad som väntas. Sett över säsongen är Virginia överlägset Texas Tech, så är det bara. Folk överskattar Red Raiders fina insatser i turneringen och förlorar nu stort.

Vi rekommenderar en teaser på UVA och över. Att UVA gör över 59.5 känns också som en bra tanke.