Tar Heels at Blue Devils

Den basketintresserade som inte slår på ESPN klockan 8 är inte född (det blir klockan två i natt för er som bor i Sverige) för då är det uppkast mellan North Carolina Tar Heels och Duke Blue Devils. Båda lagen möts i fin form och har haft en bra säsong. Duke är 11-1 hemma och 18-5 för säsongen och är rankade 18. Tar Heels är 5-3 borta och 21-4 totalt och är rankade 8. Förra året när lagen möttes segrade Tar Heels med 76-72, men nu är det Blue Devils som är favoriter till -1.5 poäng, det förväntas en jämn match som alltid. Det är förövrigt det 143:dje raka mötet mellan lagen när något av lagen är rankade. Det har inte hänt sedan 2009 att Tar Heels har haft en högre rank än Duke när lagen mötts.

Båda lagen är i princip fulltagliga och Tar Heels borde ha en bra chans, man leder trots allt ACC och man har ett äldre lag med mer erfarenhet än Duke som har satsat yngre i år.Tar Heels guard Theo Pinson väntas tillbaka till ikväll och vi hoppas det avgör. Det som talar för Duke är att man ”alltid” vinner det här mötet och att Coach K nu är tillbaka efter sin operation. Det här blir andra matchen efter skada för honom. Att det är hemmaplan hjälper säkert också till när det gäller domarna och Grayson Allen. Ni vet Allen, den sjukt fule spelaren i Duke som sparkar och trippar sina motståndare och är så galet kaxig? Dessutom är han lik Ted Cruz!

Vi har skrivit om Allen tidigare. Länk till artikel med video och skrattade rejält när vi såg videon i början av inlägget. Det skipas rättvisa ibland ändå.