Tigern gör säsongsdebut

Tiger Woods  gör säsongdebut på Torrey Pines på torsdag när golfsäsongen börjar dra igång på allvar igen med Farmers Insurance Open på Torrey Pines utanför San Diego. Tiger Woods fortsätter att se bra ut efter att han äntligen under förra säsongen hittade sitt spel igen efter fler år av skadeproblem. Vi var många som inte trodde vi skulle få se Tiger tillbaka och kriga om segern på söndagarna men han är tillbaka och ryggen verkar hålla. 

Alla som har upplevt någon typ av smärta i leder vet att värme är bra så det var kanske inte helt oväntat att Tiger inte riktigt var på topp i höstas när Ryder Cup spelades i ett kylslaget Paris. Vädret i San Diego ser ut att bli kanon hela helgen vilket är positivt för Tiger. 

Det sägs att Tiger har tränat hårt på gymmet under off-season och att han är redo för south course med nya tailor made järnklubbor på torsdagen. Tiger går i boll med Tony Finau och Xander Schauffele klockan 19:40 svensk tid. En riktig höjdarboll. 

Oddsen vi gillar är att Tony Finau tar hem den spektakulära bollen med Tiger Woods och och Xander Shauffele till 2.90. Även Tony likt Tiger gör säsongsdebut och gillar att spela på Torrey Pines. Han blev sexa förra året. Shauffele har börjat säsongen strålande med två segrar och toppar just nu rankingen. Han är hemmasonen som är uppvuxen på banan. Allt talar alltså för 25-åringen förutom att han på sina hittills tre försök aldrig klarat cuten i Farmers Insurance Open. 

Vi går också igång på över 27.5 puttar för Tiger Woods till 1.72 Puttningen var under förra säsongen Tigerns akilleshäl (ja förutom drivern). Han bytte putter hela tre gånger innan han gick tillbaka till sin ursprungsputter. Mycket av hur säsongen 2019 blir kommer bero på puttningen. 

Veckans svenska deltagare på Torey Pines är Alex Noren som går ut 18:10 och Jonas Blixt 10 minuter senare. Alex slutade tvåa förra året efter Jason Day. Vi sätter även en liten peng på att Alex Noren vinner sin boll till 2.20 gånger pengarna.