Alex Norén i topp inför sista dagen och andra saker att hålla ögonen öppna för

Tävlingen som i början av helgen framförallt handlade om Tiger Woods comeback har nu utvecklats till något betydligt mer. Framförallt för oss svenskar. Alexander Norén är ensam i topp inför sista dagen på Torrey Pines. Vädret ser ut att bli strålande norr om San Diego idag, soligt och runt 25 grader. Det är bara att skruva in CMore golf ikväll före handbollen och drömma sig bort. Lite prepp inför kvällen kommer här.

Alexander ensam i topp på -11 men det är hårt där uppe
Det blev en 69.a på lördagen detta trots en dubbelbogey. Alex jagar sin första PGA-titel och många jagar svensken. Det är hela 16 spelare inom fyra slag så det är långt ifrån klappat klart. Ryan Palmer som på lördagen sköt +1 jagar närmast efter Alex på -10. Palmer har inte vunnit på touren sedan 2010 och hans fru har nyligen gått igenom en cancerbehandling. Ryan är säkerligen den som kommer att få flest sympatisörer när ledarbollen slår ut 19:05 svensk tid.

Tiger Woods totala oförmåga att träffa fairways
Tiger Woods träffade bara tre av fjorton fairways på lördagen. Trots detta gick han två under par. Statistiken var dessvärre lika illa på fredagen. Han är alltså 6 av 28 fairwayträffar under fredagen och lördagen. Tigers driver ger lika spridda skurar som när vi brukar spela. Vi brukar dock inte ha lika många som vill föreviga våra moments på golfbanan.

Jon Rahms chans att bli ny världsetta
Den väldigt sympatiska spanjoren från alla svenska golfpensionärers Mecca Marbella har chans att bli världsetta, men då måste han börja söndagen på ett betydligt bättre sätt än hur han avslutade lördagen. Det blev dessvärre en trist dubbelbogey på 18.e hålet, detta trots att han låg i mitten av fairway. Vinner han idag och lyckas försvara sin titel från förra året så blir han alltså ny världsetta. Får vi påminna om att han blev pro så sent som 2016. Fler slag som detta så finns chansen till en ny världsetta.