Pebble Beach bjuder på en helg med regn

Dags för Pro-Am turneringen på Pebble Beach. En av de absolut vackraste banorna på touren. Tänk Big Little Lies ni vet TV-serien där Alexander Skarsgård spelade ett svin till kvinnomisshandlare. Pebble Beach ligger inte långt ifrån den smått idylliska orten Carmel där dessutom Clint Eastwood under många år på 1980 och 90-talet var borgmästare. Bara en sån sak. Det är sjukt idylliskt och en oerhört vacker liten ort som är väl värt ett besök den dagen ni bestämmer er för att ta en tur på highway one.

Dessvärre kommer inte vädrets makter bjuda på den rätta inramningen. Det ser ut att kunna bli blött på Pebble Beach, riktigt blött. Prognosen är regn fredag, lördag, söndag och kalla temperaturer runt 13 grader.  Det kommer att innebära att det gynnar long drivarna. I toppen bland de som har en förmåga att dra till bollen hittar vi bland andra Tony Finau, Patrick Cantlay, Phil Mickelson

Dustin Johnson är veckans favorit och kommer från seger på Europa Touren som spelades i Saudi så sent som i söndags, vilket kanske inte är optimalt upplägg för att fyra dagar senare och med 11 timmars tidskillnad stå på tee i Pebble beach. Han har dock ett riktigt bra facit på pebble beach med två segrar och två ytterligare topp 4 placeringar. Formen är det som sagt inget fel på, men vi tror inte på Dustin Johnson den här veckan. Apropå Saudi, ni missade väl inte Garcias galna utbrott.

Även Jason Day har fina resultat på Pebble Beach. Fem topp 10 placeringar på nio starter och visar god form. Slutade femma i förra veckans tävling i Scottsdale. Han kan bli farlig även denna gång. Till 10 gånger pengarna så är han värd en liten peng.

Med tanke på vädret så kommer Tommy Fleetwood känna sig mer än hemma på Pebble Beach. Är man uppvuxen norr om Liverpool så är det där med 13 grader och regn lika naturligt som höja bensinskatten i Sverige. Han har ännu inte vunnit på PGA Touren även om det har varit nära några gånger. Det kanske är dags nu. Till 22 gånger pengarna så tar vi oss gärna an Fleetwood. Mer England än så här blir det inte. Övriga Britter som inte behöver få hemlängtan i helgen är: Paul Casey, Graeme McDowell, Matthew Fitzpatrick, Martin Laird, Russell Knox.

Våra svenskhopp denna vecka är Jonas Blixt, Freddie Jacobson och David Lingmerth. 2016 var resultatmässigt ett riktigt fint svenskår då Jonas Blixt fick en fin tredjeplats och Freddie Jacobson blev femma.

Pebble Beach är ju en ProAm turnering. Det innebär att vi även får se lite amatörgolfare. Helgens Super Bowl kommentator och tillika f.d Dallas Stars quarterback Tony Romo är en scratch handikappare som är med. Övriga fotbollsspelare som är med är bland andra Larry Fitzgerald från Arizona Cardinals, Matt Ryan från Atlanta Falcons och Aaron Rodgers från Green Bay Packers.

Så det är bara att sätta på TV’n och tänka sig bort till ett regnigt och kallt Kalifornien.