Att be om det

Verkligheten har en tendens att överträffa dikten. När delar av bloggen läste Filmvetenskap lärde vi oss att alla ”props”, alla karaktärer och så vidare måste ha en betydelse. Ligger det en sax på bordet i scen 1 kommer någon bli huggen av saxen i scen 2. Enkelt. Houston Astros har ett Home Run Train högt upp dit inga bollar ska nå. Tåget har en förare och går i cirka fem kilometer i timmen…Igår behövdes inte föraren, förutom att han kunde plocka bollen som Juan Soto slog för en homer.

Soto är spektakulär på alla sätt. När Nats låg under med 0-2 hängde man med sina huvuden och matchen såg inte ut att gå att rädda. När ”zimmis” som frugan kallar honom slog in 1-2 är det inte ens en dans i dugout. Nu reagerar vi. Varför har laget inte kul? Varför trivs man inte? Nervösa? Sotos förlösande dinger förändrar allt. Då dansades det och skrattades. Visst är det svårt att be en 20-åring att kliva fram som ledare, men laget måste se till att bevara och uppmuntra den positiva kulturen kring laget som kommer från spelare som Soto och Robles (helt under isen igår). En sak är säker, när jag och sonen går på fredag kommer vi skrika med i Baby Shark!

Det var många som menade att anledningen till att Stras inte spelade mot Cole är att Nats hade målet att vara 1-1 efter två matcher och tyckte att Stras-Verlander var en mer lockande matchup. Nu när Money Max ”krossade” Cole har Nats en riktigt bra chans att ta en 2-0 ledning med sig hem till The District.

Vi läste gårdagens match som att Max skulle ge upp några tidiga runs (rätt) men sedan hålla stilen (rätt) länge (fel). Det är förstås inte kul för Nats bullpen att man sätter in Corbin som reliever, men det fungerade bra återigen.

Ikväll känns det som att det kommer bli det spel de flesta trodde skulle se i Game 1. Både Stras och ”Happy Wife Happy Life Verlander” har förmågan att äta innings och allt annat än ett low scoring gaming är en outlier. Ikväll blir det med största sannolikhet inte många poäng och givet att endera starter fallerar blir det istället mängder av runs. Det är alltså ett väldigt binärt game vi har framför oss. Enligt oss är den största match-upen ikväll den mellan Bregman och Strasburg. Bregman är iskall, men har ett väldigt bra facit mot just Strasburg. Lägger vi in hits från Bregman i tankarna kommer Astros med stor sannolikhet att segra i den här matchen, men fotsätter han vara kall är det svårt att se Astros scora många runs.