Baseball gör headlines

Det är en riktig medvind för baseball just nu. Dels börjar Viaplay visa matcher hemma i Sverige, dels så har Högsta Domstolens nya kandidat kommit ut som ett äkta baseballfan. När kandidaten presenterades visade sig att han tidigare i livet haft stora kreditkortsskulder. Dessa hade han fått när han köpt ett gäng säsongsbiljetter till Nationals (som han sett fått betalt för av kompisar han gick med). Vips gick Kavanaughs popularitet upp rejält här i staden. (DC) Skulderna uppgick till 10000-tals dollar, det är inte billigt att ha säsongsbiljett! Tänk på att det är 82 hemmamatcher och sen förhoppningsvis matcher i oktober också (ingår förstås inte i priset)

Det är också mycket nära all-star breaket så baseball får mycket utrymme just nu.

Igår, onsdag, flaggade vi för att ”ungtuppen” Chris Sale, (29 år) skulle få sig en lektion av Big Sexy aka Bartolo Colon. Big Sexy gjorde alls inte bort sig. Han fick stå för 3 runs (men släppte in 4) och hade bara två walks på sex innings. Han hade dock 9 hits mot sig, så han kom ur en del kniviga situationer. Sale hade dock en toppdag och kastade 12 strikeouts på 7 innings och gav bara upp en walk. Sale har nu bara 31 BB (walks) och 188 K (strikeouts) vilket ger en ratio på över 6 strikeouts per walk. Som jämförelse brukar man säga att allt över 3.5 är bra.

Boston har nu ett försprång på Yankees på 3.5 W och har gått 9-1 senaste 10. Kanonform alltså. Det är i princip redan klart att tvåan i AL East får ett Wild Card. Fortsätter Yankees i samma takt resten av säsongen kommer man landa på 106 segrar, och ändå komma två bakom Red Sox!