Bryce till Phillies

Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta, men det blir mest ett hånskratt i fallet Bryce Harper. Harper har alltså skrivit på för Phillies. Kontraktet ger 330 miljoner dollar för 13 år. 13 år! Det är förstås ett fantastiskt kontrakt, det visste vi att Harper skulle få, men Harpers legacy är just nu nära nollpunkten.

Fakta är följande. Bryce har i flera år sagt att han drömmer om att spela för Yankees. Det kommer inte hända nu. Dessutom fick Harper ett erbjudande av Nationals som enligt vissa var på 300 miljoner, enligt andra 310 miljoner dollar. Det erbjudandet gav alltså lika mycket per år. Loser. Under sista tiden har Harper låtit förstå att han helst vill bo på Västkusten. Det kommer inte hända nu. Loser. Han skulle absolut få ett högre AAV (Average Annual Value) än Machado, men det blev betydligt lägre. Harpers fick 25 om året, Manny 30 och Stantons total slogs med några ynka miljoner.

Boras (agenten) och Harper felbedömde marknaden, man trodde man skulle få närmare 400 för Harper, men ingen var i närheten av det. Harper hade en usel slash förra säsongen, även om det var bra splits efter all star breaket. Analytics har visat baseballen att nyckeln till framgång är att inte betala för prestationer som varit, utan för de som komma skall. Det blir intressant att se om Trout, med meriter och potential klart högre än Harper, blir den som kan slå Canelo Alvarez (Boxning) kontrakt på totalt 365 miljoner dollar.

Roligast ändå är att Harper nu, för inga extra pengar, måste spela för Phillies. Phillies är en stolt klubb, med stolta fans och bra mkt mer ”baseballkultur” än vi har här i DC. En spelare som Harper, som jobbar mer med frisyren än att springa till första på en förlorad line drive är inte jättepopulära. ”Flair” är inte en egenskap som Phillies gillar mest. Man tvekar inte att bua ut sina spelare, och det har aldrig hänt här i DC.

Vi ser framför oss hur Harper förskräckt hoppar över knarkarna och uteliggarna på Rittenhouse Square, det bästa Philly har att erbjuda!

Många fans här i huvudstaden är missnöjda med att Harper signar med en divisionsrival, men vi är tvärtom glada. Nu får vi chansen att se honom riktigt ofta. Efter några walks brukar en frustrerad Harper alltid få sina strike outs, clutch är han absolut inte. Att han är en gudabenådad slagman kan man inte ta ifrån honom, trots ett uselt fjolår av en av de förmodat bästa spelarna. Han har ingen vidare defensiv dock, men det är ju möjligt att han kommer jobba med det för att bättre blidka den kräsna publiken i Philadelphia. Sötebrödsdagarna på planen är nu borta för Harper, men han kan trösta sig med att de bara börjat om han tittar i plånboken.

Vi vill ändå avsluta ”on a positive note”. Vi är några gånger om året i Philly och staden är väl värd ett besök. I oktober lär det finnas många möjligheter att se inte bara Phillies utan även Eagles, Flyers och Sixers. Det är bara att ta tåg eller buss från Newark så är man snabbt i Philly. Ska du hyra bil? Glassa inte för mycket. Lämna det till Harper istället!