Dodgers till ledningen

Dodgers har varit snabba ur boxarna i MLBs inledning. Trots att man bara löpt 1/16 mile av racet innan slutspelet har laget lyckats få in 84 runs. Det sjuka är att man inte ens är bäst på det. Mariners har slagit in 85 runs. Å andra sidan har Mariners en match mer spelad och dessutom spelar man i den ”roliga” American League, ni vet de där lagen som har en töntig designated hitter (våga spela baseball säger vi). Klar ledning för Dodgers alltså! Tro det eller ej, men Cubs har faktiskt 62 runs på 9 matcher (Dodgers har spelat 10) och är ändå 2-7! Man har släppt in katastrofala 71 runs och det är bara Red Sox som varit sämre med 72 runs i baken. Dbacks har 61 runs och sedan har Brewers och Phillies 53. Det är alltså rejäla skillnader redan.

Bäst defensivt är Rays. Man har bara gett upp 19 runs på 10 matcher och är 7-3 trots att man bara gjort 34 runs. Laget har varit klart bra och lagets bullpen har en ERA på 2.2 att jämföras med Nationals som har en ERA på 10.8.

Lagen vi tycker imponerat i inledningen är främst Dodgers. Sedan blir det plus till Brewers (8-2) och Rays (7-3) Tigers har vi bara sett lite av, men vi är benägna att säga syn på det lilla vi sett. Phillies har varit mer än godkända och det gäller även Yankees med sina skador.

Besvikelser är som vanligt Angels trots Trout. Vi trodde mer om White Sox och det är uppenbart att Giolito inte blir något. Cubs kan skylla på att man började med nio bortamatcher, man är bättre än så här. Rockies har sett direkt svaga ut och har ni noterat att man förlorat sina tre hemmamatcher och bland annat ”tappat” bort bollen i de nya strålkastarna? Inte bra, men det blir tufft att möta Dodgers i år. Red Sox är värt ett eget kapitel. Laget har en rejäl baksmälla och lagets starters har ofattbara 8.57 i ERA. (Cubs är näst sämst på 6.8) Det kommer vända, men laget har många frågetecken just nu.