Dumma pengar i Philly

Som de baseballälskare vi är följer vi MLB slaviskt. Vad gäller sport är vårt mantra att det inte finns några genvägar till att förstå sport, tänka sport, vara sport. Man måste älska att titta på sport och att läsa om sport. Ingen sport ger mer tillfälle att bli ett med den än baseball. Med en säsong på 162 matcher och långa match-serier i slutspelet finns baseballen där att njutas. Nu är det off-season och vi får fylla tomrummet med NFL, NBA, lite NHL och mycket Collegeboll.

När vi försöker följa MLB vet vi att det är svårt att hänga med i alla lag. Vi bor på östkusten och läser mest om Östkusten. Det finns kvällar vi lägger oss runt midnatt, innan Hesa Fredrik blåst på Västkusten. Mest följer vi förstås NL East, den division i baseball som ser två lag komma ut ur rebuild. Det har varit en fröjd att se Nats rivaler Braves kaxa upp sig och bli contenders på riktigt. Baby Braves har som dyraste spelare Freddie Freeman med 22 miljoner om året och totalt 60 miljoner för 2019. Spelare som Ozzie Albies, Ronald Acuna och Sean Newcomb är under team control för en spottstyver de närmsta åren. Starters som Teheran och Folty är dugliga i rotation och kostar inte mycket.

Underifrån har man många ungdomar som väntar på sitt genombrott och laget kan välja om man ska använda dessa som tradechips eller om man vill lägga mer pengar på sina relievers. Vi ser framför oss att Braves plockar in Andrew Miller som man försökte få redan 2014. Craig Kimbrel är för dyr, men en comeback i Atlanta skulle uppskattas av publiken. Zach Britton skulle kunna får Darren O’Day som set-up man igen och är också ett alternativ.

När man väl bestämt för sin closer och övriga additions till sin bullpen tror vi att Braves är rätt nöjda. Man har bra postionsspelare och ett stabilt outfield. Visst behöver man några till, men med en ”farm” som är fortsatt välfylld kan man vänta in möjligheter. Den stora frågan är dock om man vågar vänta!

Philles har nämligen basunerat ut att laget är redo på allvar. Phillies ägare var ute och sa:
– ”We’re going into this expecting to spend money. And maybe even be a little bit stupid about it. We just prefer not to be completely stupid.” Famous last words? Vi tror inte det, Phillies har ingen payroll att tala om samt är från en relativt stor marknad där fansen är utsvultna på framgångar för sitt kära Phillies. Laget har tankat sedan åtminstone 2012 och nu sitter man i en riktig guldsits.

Jake Arrieta och Carlos Santana är de enda spelare som får riktigt betalt just nu och framförallt har man riktiga fynd bland sina pitchers. Både Nola och Pivetta är värda sin vikt i guld, men man behöver en till kvalitetsstarter och varför inte Patrick Corbin? Vad gäller closer är det bara att plocka in Kimbrel. Phillies har råd. Givet att man tar in Kimbrel blir det svårt att riffa in både Bryce Harper och Manny Machado, men minst en av dom kommer nog till ”The City of Brotherly Love”.

En sak är säker, det blir inte många W för Marlins 2019. Det lär även göra ont för Nationals som vägrar gå in i rebuild. Efter en .450 säsong kanske det händer.