Halvvägs av MLB säsongen 2018

När det här skrivs har vi spelat hälften av matcherna i MLB. Det är alltså runt 81 matcher kvar, vi spelar 162 matcher i MLB och på tvn spelas Red Sox mot Nats i en olidlig hetta. Red Sox mot Nats kanske ni undrar, och det med rätta. Jodå det är dags för en Inter-League match up mellan ett Red Sox i storform (7-3 senaste 10) mot ett Nationals i kris (3-7 senaste 10).

Yankees har varit otroligt grymma i år vilket vi och alla andra förväntade oss. Ändå har det kanske till och med överträffat förväntningarna. Då är det än mer imponerande av Red Sox att faktiskt utmana Yankees om herraväldet i AL East. Rays visar framfötterna ibland, men når knappast slutspel i år. Seattle Mariners än nämligen överraskningen i år och spelar fin baseball och man utmanar faktiskt Astros i AL West. Det är bara att konstatera att Astros är bra även i år, men vi är inte alls imponerade av laget. Både A’s och Angels spelar rolig baseball och vi kan se att något av de här två lagen faktiskt närmar sig Mariners i Wild Card kampen. Inget av de ovan nämnda lagen känns som säljare (kanske Rays) i slutspurten och kanske vill något av lagen göra en mindre investering. Vi har inte ens nämnt ointressanta AL Central där leder överlägset och övriga lagen är i rebuild-mode. Nåja, Twins är inte i total rebuild, men efter den här totalkatastrofen är man det, man har velat länge nog nu. I AL Cental vimlar det av säljare och det finns en del godbitar att byta bort. Av det vi sett av Tigers och White Sox så finns det otroligt mycket talang i lagen och det kan bli något snart.

I National League har det varit jeremiader hela året. Baby Braves har spelat bättre än väntat och Folty är en grym pitcher. Laget kommer bara bli bättre och bättre, men frågan är om man vill göra en splash redan i år.Man leder iallafalla NL East före Phillies och Phillies har om möjligt än mer talang i laget. Pendeln i den här starka divisionen har svängt bort från Nats och Mets och nu är det istället de klassiska storlagen som tar över. Nats har ett jättedilemma framför sig. Alla utom stjärnrookien Soto, som är den bästa tonåringen någonsin, underpresterar. Money Max håller stilen, men Gio Gonzales ochTanner Roark är katastrofer samtidigt som Strasburg är skadad. Den berömda bullpen man byggt upp med spelare som Doolittle (21 saves), Kintzler och Madsen levererar inte och man plockade in Royals closer Kelvin Herrera för att få in en bra set up man för Doolittle. Nu börjar man prata om att det var ett felbeslut, man skulle behållt sina prospects eftersom det snart blir rebuild. Man har ingen chans att behålla Harper och lagets core börjar bli gammal. Går man all-in och tar in en till starting pitcher är det en gamble som kan göra laget uselt i många år framåt. Störst sannolikhet är att laget väntar och ser om man har en slutspelschans och sedan bestämmer sig.

I NL West börjar Dodgers få fason på laget, det finns både bu och bä att säga om såväl Rockies som Giants och Dbacks är helt okej utan att glänsa. Känslan är att det är väldigt låg scoring i den här divisionen i år trots Rockies närvaro. Det här blir helt klart racet att hålla koll på och vi sticker ut hakan och utnämner Giants som massiva köpare vid deadline!

Vi tror inte att Brewers håller undan för Cubs i Central och noterar att det bubblar lite i Reds och Pirates som inte är långt borta från att komma in i matchen igen.