Jayson Werth pensioneras

Nyheten har varit ute ett tag nu, och vi har låtit den skjunka in ett tag eftersom Jayson, The Bearded Man, Werth är en av våra absoluta favoriter. Som mentor till Bryce Harper och till hela det unga laget Washington Nationals var han en stor idol. Att han inte fick förnyat kontrakt gjorde att vi hatade cynismen i baseball den dagen. Sporten blev ful, och det är den ju inte egentligen.

För övrigt har Jayson inte alltid varit The Bearded Man. Kolla på den här videon från Phillies.

Karriären startade i Toronto 2002 (draftades dock av Orioles!) och nådde alltså hela 15 år. Ni har statsen här. I LA Dodgers visade han kapacitet och i Phillies var han en riktig stjärna, I Nats var han en mentor, och en stjärna och han hade faktiskt 109 HR i Nationals. De kan ni se här.

2008 tog han hem World Series med Phillies och året därefter förlorade han i WS till Yankees. Han har slagit 3 homers i World Series.

När han kom till Phillies med Nats för första gången välkomnades han på det här klassiga sättet av drägget. Vi ser att man på de dyra platserna applåderar, men övriga buar rätt ordentligt.

En sak är säker, Jayson Werth var inte för gammal för att göra Nats bättre i år än vad man är nu. Vi avslutar med den här favoriten som handlar om vad Jayson tyckte om sina belackare.