Manny tar ett W för MLB

300 miljoner dollar till Manny

Enligt rykten skulle en affär vara klar på fredag då antingen Bryce Harper eller Manny Machado skulle skriva på något av sina kontraktsförslag. Det har tyvärr varit ett chicken race mellan spelarnas agenter. Ingen har velat signa först utan hoppats att få hela marknaden för överprisade stjärnor för sig själv.

Nu har det löst sig. Machado orkade inte vänta längre och med stor sannolikhet beror det på att San Diego Padres inte lär sig av sina misstag! Vi älskar laget! Vem minns inte när man gjorde en supersatsning för några år sedan (2014?) och fick färre Wins! Minns ni i fjol?

Ingen Johnny Hustle

Manny hade 2018 en slash på .297/.367/.538 med 37 home runs, 107 RBIs och 14 stolen bases. För Dodgers var han en besvikelse som rental. Han är tyvärr inte känd som den bäste lagkamraten och hans ”I’m not Johnny Hustle” kommentar har knappast gjort det bättre. Fans är ”conflicted” to say the least.

ESPN ändrar sig

300 miljoner dollar för Manny är mycket, väldigt mycket. Men Padres? Good for us! Vi älskar ju San Diego och nu har vi ytterligare en anledning att åka dit. Vi lär dock kunna vänta ett tag. Padres har ett riktigt bra farmsystem och spelare som Hosmer, Machado och Myers kommer snart få sin stjärnstatus utmanad underifrån! ESPN har nu en hyllningsartikel till affären och trycker på hur överlägsen Manny är jämfört med andra Shortstops och 3B. Dock hade man en riktigt feltimad artikel häromdagen av Buster Olney. Olney hade även fel på storleken och menade att 250 miljoner var alldeles för mycket. Olney menar att Padres måste stärka upp sin rotation för att kunna bli en contender och det har han rätt i. Han pekar även på att det kommer ta minst tre fyra år innan alla lovande prospects är klara. Olney avslutar med ett citat.

 ”The timing just isn’t right, the moment isn’t right, and it would seem destined to fall flat.”

Nu är artikeln undangömd, men inte glömd och istället har ESPN tre positiva artiklar kring affären.

Vad säger andra lag?

Flera andra lag har uttalat sig negativt, främst White Sox, men också Los Angeles Dodgers som påpekade att Machado blev utbuad på Camden Yards strax innan man plockade in honom. Karaktären är minst sagt tveksam, men begåvningen går inte att ta fel på.

Vår take

Manny har en sådan star quality att vi alltid förlåtit honom eventuella olater. Det har dock aldrig varit superspännande när Machado gör sig redo att slå. Visst, han är bra, men det är i defensiven han är lysande. Han missar aldrig ett dyk och har en otroligt snabb och säker arm. Killen är helt klart värd sin vikt i guld, men 300 miljoner dollar är alldeles för mycket för en spelare som Machado. Det är tveksamt om Padres kan bli ett storlag oavsett vad, men pengarna hade kunnat investeras i ett antal bättre pitchers. Det tråkiga med affären är att Machado försvinner ur rampljuset. Padres drar sällan rubriker för sitt spel. På plussidan börjar matcherna sent vilket gör att man kan se några fler Padres matcher än vi gjort de senaste åren. Nedan kommer två highlights. Defensiva såklart.