Nationals som buyer?

Det är inte långt kvar tills transferfönstret i mlb stänger. Nationals har underpresterat kraftigt i år, både vad gäller spelare som Bryce Harper, Daniel Murphy och har haft säsongen förstörd för Ryan Zimmerman och Adam Eaton vilka heller inte övertygat när de spelat. I starting rotation har Money Max varit grym, men Gio Gonzales och Tanner Roark har varit katastrofalt dåliga. Strasburg har pendlat mellan dålig, bra och skadad. Man är precis på .500 med exakt 60 matcher kvar. Man har sju matcher upp till Phillies som leder NL East.

De som tror Nats är säljare gör så pga hur dåligt laget spelat. Man kan ändå inte signa Harper nästa år, varför då inte sälja honom nu och få lite betalt iallafall? Utan Strasburg lär man vara chanslösa att komma ikapp Phillies.

De som istället tror att Nats köper in en starting pitcher baserar det på att laget bara kan bli bättre mot slutet. Dessutom ser schemat riktigt bra ut. 11 matcher mot Marlins, där kan man hoppas på 8-3. Nio matcher mot Mets, kan bli 7-2 med lite tur. Fyra matcher mot Reds kan bli 3-1. Man möter Braves sju gånger, kan mycket väl bli 4-3. 20 matcher mot Cubs, Cardinals, Rockies och Brewers kan gå 10-10. Det ger 32-19. Mellanskillnaden på nio matcher kommer mot Phillies vilket innebär att Nats har det här i egna händer.

Det är ett knivigt beslut för Mike Rizzo, GM i Nationals. Spelare som Soto och Turner är fantastiska att bygga runt, men att slösa bort Money Max är tufft. Risken är förstås stor att man inte gör någonting. Man håller kvar vid Bryce, tar inte in en pitcher och hoppas på att det löser sig ändå.