Nats i fokus

Visst älskar vi Washington

Visst är vi baseballfans först och främst, men det går inte att komma ifrån att hjärtat klappar extra för Washington Nationals. Vi bor i en förort till DC och missar inte en match med laget. Visst älskar vi att åka till Camden Yards för stämningens skull. Visst håller vi lite extra på White Sox som var det första lag vi såg live. Visst älskar vi Diamondbacks då Arizona är så läckert. Visst gillar vi Padres då vi köpt extra fula Padres tröjor på ett Marshalls när vi var där.

Det gick inte vägen

Det var i fjol det skulle hända. Man hade en sista chans att gå hela vägen. Misslyckades man var en rebuild oundviklig. Så trodde vi om Nationals och det var med sorg vi förstod att det inte skulle bli något bra. Visst var det en chansning med en ny manager. Davy Martinez betedde sig som en rookie och gjorde 2000 misstag. Han har än att vinna våra hjärtan (vi älskade Dusty Baker). En manager som Martinez tror fortfarande att han är en spelare, det är han inte. Hans kunskaper om Analytics är grunda, to say the least. Trots en usel säsong där laget var en av de största besvikelserna i baseball, särskilt efter den fina starten, trots det valde man inte rebuild.

Ingen Harper i år

Man kommer inte ha Harper i år, idioten tackade nej till 310 miljoner dollar och kommer inte ha ett snyggt eftermäle i DC. Så är det bara. Visst, han drog många walks men lyckades inte med något extra. Visst älskar vi honom för vissa saker, men just nu önskar vi att Papelbon hade klämt till lite extra om halsen under det berömda bråket. Vi älskade när han slog Strickland. Men lite för många töntiga batflips och lite för mkt fokus på håret var det allt. Saknad, men med en bitter eftersmak. Missförstå oss rätt, han är gudabenådad, men beter sig inte som en gud.

Ingen rebuild?

En av anledningarna till att man inte går in i en rebuild är att man fortsätter tro stenhårt på sin rotation. Dessutom har man ungdomar som Trea Turner och Juan Soto där framförallt Soto ser ut att bli något alldeles, alldeles underbart. Man har kvar Rendon, en av de bästa spelarna i MLB. Superrookien Victor Robles ansluter och Brian Dozier förstärker laget. Om Baby Braves såg lysande ut i fjol och Phillies lovat att spendera galet mkt pengar så har Nats ändå valt att förstärka laget. Det trodde vi inte en bit in i säsongen i fjol.

Hur går det i år?

Kolla på dessa Projected Zips från lagets starters. Vi pratar WAR här. Money Max 5.5, Strasburg 3.9. Nyförvärvet Corbin 3.5. Lägg till 2 för Sanchez/Fedde plus Hellickson. En bullpen ledd av aktivisten Sean Doolittle förväntas ge 3.2. Ett infield som ger 13 och lägg då till en catcher som Suzuki/Gomes på 1.9. Ett grymt outfield med Soto/Eaton/Robles ger 11.2.

Det här är siffror som gör Nats till en ögonblicklig contender. Kanske gjorde vi samma fel när vi räknade ut Nats i år som vi gjorde när vi räknade bort Washington Capitals innan fjolåret?

Över- eller underskattning?

Besvikelsen över att det inte händer när det ska hända är ju enorm. Risken finns att man överprojicerar alla dåliga nyheter och blir överdrivet pessimistisk. Kanske är det så med Nats i år? Eller har vi redan ändrat oss iochmed den här artiklen? I och med att vi köpt 20 biljetter för 800 dollar redan?

Lägg till att vi tror att Fangraphs djupt underskattar Corbin som man sätter på ett ERA på 3.63! No way säger vi! Å andra sidan ger man 12 W till Strasburg, det tror vi när vi ser det, killen blir skadad av att titta på en boll. Man ger Soto en slash på .296/.400/.559. Vi säger syn och är rätt säkra på norr om .300. Rejält norr om. Vi noterar att Baby Braves Acuna sätts på .276/.344/.511 så metodiken verkar iallafall stämma. Dansby Swanson ska bara göra 12 homers? Vad säger Veckans MLB om det!

Dags för reset?

Att slippa Bryce Harpers defensiv kommer heller inte göra ont för Nationals. Just nu hoppas vi att Bryce får ett riktigt dåligt kontrakt. Baseballen är i behov av en reset där man halverar lönekostnader samtidigt som man halverar biljettintänkterna. Att den här underbara sporten omsätter så mycket kommer bara fortsätta att alienera vanligt folk. En städare måste städa 4 timmar för att ha råd med att se en baseballmatch från okej seats. Bryce Harper kan köpa 20 000 städtimmar för samma match och då har vi inte ens börjat fundera på endorsements och incentives.