Över en tredjedel avklarad

Med över en tredjedel spelad av säsongen har vi lärt oss mycket om lagen och är beredda att ge oss på oss några bold predictions. Vi börjar med den där ligan med en fjantig Designated Hitter aka Tjockisen aka Snubbelbubbel.

Hur ogärna vi än vill säga det så måste det sägas. Yankees är otroligt bra. Med ett lag som ger run support till alla pitchers har alla starters chansen att ha en off-dag. Med tanke på att man varit det mest skadade laget i baseball (tro inte på lögnarna som hävdar att Nationals är det) har man hittat nya förmågor som lyckats göra yards. Laget är 38-19 (.667) och vi tror att the Evil Empire kan gå .7 och gå över 110 W. Nästa bold prediction blir att Red Sox tar ett WC. Red Sox har inte imponerat alls på oss och i flera av de matcher vi sett har man sett loja ut. Man är sju matcher efter Rays just nu, men vi menar att Rays känns lite för mediokra när vi ser på laget. De spelar utan trovärdighet, men är effektiva och med underskattade pitchers.

Att Twins är ”best in baseball” just nu har mer att göra med deras division. Visst finns det ljusglimtar i White Sox, Tigers och Royals, men lagen vet att dom ska förlora och gör inte sitt bästa i matcherna. Nästa år är White Sox en contender. Det är den enda bold prediction vi vill göra i den här divisionen.

Astros är bra, men inte outstanding. Motståndet är dåligt, men man kommer gå långt i slutspelet så länge som Verlander garanterar W. Mariners inledde säsongen starkt, men kom på att man är ett uselt lag och kommer inte ta många W resten av säsongen. A’s tar ett WC får bli vår bold prediction här. Oakland spelar roligt och går under radarn hos motståndarna.

I National League finns det inte många ljusglimtar i år. Phillies är bra, men vi trodde man kunde bättre än visat. Braves visade sig inte alls mogna trots ett lovande fjolår. Nationals är årets besvikelse. Nats sparkar Dejvy Martinez efter all-star matchen. Det kanske är en töntig bold prediction, men Davy Martinez har visat sig helt oduglig som manager. En bra kille som har en fin framtid som bench-coach men inte kan hantera svåra situationer och hålla spelare ansvariga. Marlins får över 110 L. Marlins är helt odugliga och har endast en spelare som håller MLB klass. Man har iallafall en pitcher, han kanske man slå mynt av i en ny affär?

Brewers är för ojämna för att vara en contender och Cubs håller inte måttet. Båda tar sina segrar, men det skulle chockera om något av lagen gick långt i slutspelet. Reds är underskattade. Laget har en kanondefensiv och har hög potential om man kan få in några bats i laget.

Dodgers spelar med ett härligt självförtroende och har gjort så från start. Man borde vara megafavorit till NL segern och blir säkert favoriter även om man möter Yankees. Bellinger är fantastiskt oavsett vilket nyckeltal man använder. Han har ett WAR på 5.4 och 64 i Runs Created vilket är nio fler än Christian Yelich. Rockies har spelat upp sig på slutet och Padres är en rolig överraskning med några bra spelare.

Bellinger är så sjukt bra just nu. Han behöver 10.3 At Bats för att göra en Homer. Yelich är bättre just där, och behöver bara 8.5. De spelare som vi proffstyckare brukar kalla homerunkungar ligger runt 15 som jämförelse. När det gäller walks mot strikeouts ligger Bellinger femma på 1.09 medan stjärnan Mike Trout har 1.39. Yrkesfloppen Bryce Harper aka Bryce Quisling ligger på 0.48, grattis Phillies!

Ett bra mått på hur fruktad en batter är kallas för IBB, Intentional Walks alltså. Bellinger har skickats gratis 6 ggr, Trout 8 och Yelich 12! Två på listan är Maikel Franco, men det beror snarare på hans placering sent i lineup och kapacitet. Ett bra sätt att mäta effektiviteten hos en batter är BABIP, Batting Average Balls In Play och räknas ut genom att ta (Hits-HR) / (AB-SO-HR+Sac Flies). Spelare som Baez, Gallo och Peralta gillar det här måttet, men Bellinger står sig fint på plats 13 med .368.

Vad gäller Pitcher får vi återkomma. Men Money Max Scherzer är galet bra trots alla förluster och kommer ta CY Young i NL.