September Baseball

Det var två riktigt bra matcher ikväll. Först tog Yankees emot Red Sox och det var mycket bra baseball trots utklassningen. Matchen gällde inte jättemycket, Red Sox börjar slappa lite mentalt samtidigt som the Evil Empire känns stenklara som första Wild Card

Rockies mot Dodgers gäller däremot hur mycket som helst.


 

Rockies låg 1.5 matcher efter Dodgers innan mötet och i och med att Brewers och Cardinals är så bra är det en hård kamp om Wild Card-platserna.

Det började bra för Rockies, Buehler gav upp en hit direkt och LeMahieu kom till första efter error. Walk på Dahl och väl framme vid Desmond trodde man att Dodgers var ur knipan. Buehler lyckas dock inte stoppa 2-0. Matt Kemp reducerade i andra.

Vi gillar verkligen Buehler och hade honom i vårt fantasylag så vi har verkligen haft stenkoll. Han är bara 24 år, men ger upp extremt få walks samtidigt som han har många strike outs. I augusti blev vi oroliga, då började han ge iväg två walks per match. Det kan bli en hel del hits mot honom och han är en typiskt allt eller inget pitcher. 16 gånger har det varit två runs eller färre. En dålig dag ger han upp fem runs. Den här killen kommer hamna i rampljuset rejält under slutspelet tror vi. Känslan är att Dodgers offensiv är lite halvknackig i år, men 730 runs scored berättar en annan historia.

I femte blev det 2-2 och känslan att det blir en lång match börjar infinna sig. Efter sjätte tackar Buehler för sig med 12 K 1 BB och 2 runs, dock inget earned. I sjunde slår Puig en dinger och det står 5-2! Glädjen går inte att ta fel på. Det är inte den vanliga jaja, en ny seger för oss, mentaliteten. Dodgers är på riktigt igen och är inte ett lag man vill möta i oktober.

I Red Sox Yankees matchen började det med att Yankees snabbt tog ledningen 3-0. Price pichade 5.1 innings och gav upp 4 earned runs varav 3 homers. Bara 2 Ks och 4 BB. Ingen bra insats, men ändå lysande jämfört med efterföljande som fick endast en out, men gav upp två earned runs. Severino hos Yankees såg riktigt bra ut. Skrattade, log och var allmänt avspänd med bra command. JD Martinez i Red Sox var grym som vanligt, men det räckte inte. Stanton var den ende i laget som såg stel ut, alla andra, inklusive Judge, glänste.