Taktik som fungerar

Alex Cora var bench coach under AJ Hinch i Astros i fjol, men har i år tagit över Red Sox. Vi har tidigare skrivit om Coras taktiska snille. Han har inte bara en stil, utan anpassar sig. Han lyssnar på Analytics från Front Office och är väldigt pragmatiskt. Ibland är det tokoffensiv med fokus på small ball som gäller, ibland är man ute efter Dingers.

Nu när lärljungen möter den forna mästaren går det bra för lärljungen. I första matchen neutraliserade man Bregman som fick tre semi-intentional walks (och även kom ut på bas genom ett Fielder’s Choice). Ingen större skada skedd, men Bregman noterades för två runs. I matchen efter var det samma sak, nya walks, men ingen skada skedd. Bregman hade neutraliserats på ett effektivt sätt. Inför tredje matchen undrade man hur Astros skulle kontra? Ingen ändring. Den här gången missade Eovaldi sin cutter och Bregman fick en hit direkt. Nästa runda missade han inte utan det blev en säker Bases on Balls. Nu jagade Bregman mer, men en missad Cutter av Eovaldi blev en dubbel för Bregman.

Nu gick faktiskt Astros över 50 procent i win probablity, men efter Pearce homer var Red Sox åter i förarsätet. Bregman utmanades av Brasier och fick en line out innan Osuna kollapsade och matchen avgjordes.

Coras användande av Brasier och Barnes har varit fantastiskt i serien hittills. Brasier släppte en hit igår, ingen i de två tidigare och har fått vara med och utmana Astros stjärnor. Det har blivit exakt en inning per match, två strike outs, två walks, no runs. Brasier har mött fyra batters varje gång. Barnes fick ta hand om fyra outs i de första två matcherna och två outs igår. Inga runs, inga hits, tre strike outs, tre walks. Med den här duon i bullpen kan man vara rätt så trygg i att man får chansen att komma tillbaka, alternativt försvara en ledning.

Idag är det Morton mot Porcello och som det sett ut i tidigare matcher så blir det många runs. Det har ännu inte varit en jämn match och magkänslan är att det är Porcello som kommer åka på lite stryk ikväll.