Årets match i MLB med drama i 16 akter under 6 timmar.

1:35 kastades första pitchen på Nats Park och sex timmar senare var matchen slut (officiell matchtid blev 5:56) i den sextonde inningen. Resultatet 6-5 till Washington Nationals är kanske ointressant, det var resan dit som gjorde matchen speciell och troligen årets match så här långt i MLB.

Dusty Baker gjorde några flagranta misstag, mer om det senare, men han gjorde också många bra saker under matchen och det syns att han är väl omtyckt och att laget har kul. Kameran zoomade in Bryce Harper kramandes Baker och sättet som Papelbon hejade på laget och fick igång publiken i extra innings säger en hel del om vilket lag Dusty Baker skapat på sin korta tid i klubben.

Strasburg var otroligt stabil och hade 7 hits och 1 run efter sju innings med 10 stycken strikeouts. Nats hade dock bara skapat en run framåt. I jakten på en Win för Strasburg lät Baker Stras fortsätta pitcha i åttonde trots att var uppe i 108 pitches. När pitch counten stannade gjorde den det på 114, men då med 4 earned runs efter en Home Run av Brian Dozier. Här visade sig Bakers old school baseball få rejält med stryk av sabremetricsnissarna.

Nu var goda råd dyra och Baker vänder sig då till Bryce Harper som den här dagen vilade och fick pinch-hitta! Men först till botten av åttonde som börjar med att Rendon singlar och Werth dubblar! Nu dubblar Ramos för 2 runs innan Drew, Robinson och den Dekker alla blir brända. I toppen på nionde pitchar Rivero perfekt och Twins plockar in Kevin Jepsen för att stänga ned. Då sätter alltså Baker in Harper som självklart slår en home run på 413 fot!

Extra innings alltså och helt otrolig stämning. Rivero som ser ut som en framtida closer får en out innan Papelbon kommer in och stänger tionde. Matchen fortsätter med walks, stulna baser, coaches challenges i en fantastisk galen match. I elfte kommer Petit in som long reliever för Nationals och han kastar och kastar och kastar. 77 stycken blir det och även här är det uppenbart att Baker inte bryr sig om matematiken.

I femtonde ser Petit trött ut, men får fortsätta då han inte gjort många misstag. Nu kommer Nunez ut och stjäl sedan en bas, Dozier walkas för att Petit ska få Sano som dock singlar. Ridå tror man då Minnesota Twins tar poäng och Perez kommer in för att avlösa Petit.

Botten av femtonde är mirakulös. Rourke får ut Rendon och Werth, men Espinosa får en walk och Twins sätter in Tonkin för en save. Han behöver ju bara en out och den som ska slå är just Perez! Espinosa stjäl andra och tro det eller ej, Perez kommer ut på första efter en bunt och ett error av catchern ! Espinosa scorar och det är lika igen! I sextonde kastar Perez tre lätta outs (ger upp en hit) och i botten av sextonde så slår Heisey en Home Run för seger.

En sjuk match som hade allt. Nationals imponerar som lag, och det man får på köpet är Dusty Bakers spelstil.