Upplopp i MLB

Så har vi kommit in på upploppet i MLB, eller the final strech som vi säger här över. Det är dags för ett stretch run och det är nu det gäller att sätta igång om man skall kunna ”close in” på motståndarna. Med 50 matcher kvar kan det tyckas finnas mycket kvar att spela om. Det här är dock inte rundboll, där ett lag kan vara överlägset övriga. Baseball är ett game of inches med enormt små marginaler mellan en out och en hit.

Det är alltid svårt att vara över .600 och att gå över .600 down the stretch kommer alltså producera 30 segrar och 20 förluster. Det är den rimliga analysen för ett lag som vill sig in i matchen. Om vi gör vårt tar vi 30 segrar, hur många tar våra motståndare?

Phillies går som tåget, men man är bara en W före Braves och 5.5 före Nats. Går Nats .600 hamnar man på 88 W och sätter vi Braves och Phillies på .500 på 87 respektive 88. Det är alltså press på Braves och Phillies att fortsätta vara ett vinnande lag down the stretch. Cubs och Brewers slåss om NL Central, men både Cardinals och Pirates kan komma in i Wild Card diskussionen om man är heta sista 50. NL West är än jämnare med DBacks på 63, Dodgers på 62 och så Rockies på 60 samt Giants på 57.

I American League, ni vet den där ligan med det moderna påfundet Designated Hitter, är det inte alls lika spännande. Red Sox är helt suveräna och kan inte tappa till Yankees som är lika klara WC innehavare. Cleveland är klara från Central och där är övriga lag avhängda i den sämsta divisionen vi sett på mycket länge. West har lite spänning då Astros bara är 4.5 W före Athletics och 6.5 före Mariners.

Om ni inte känner att det börjat dra ihop sig, så tänk efter en gång till. Nu är varje W viktigt (förutom för Red Sox) och redan ikväll har vi mängder av godbitar på programmet.

Nats har en doubleheader hemma mot Braves. Kom ihåg att doubleheader ofta splittas och det ligger i farans riktning även den här gången med Rodriguez som pitcher för Nats i dagmatchen. På kvällen är det suveräne Newcomb i Braves (gillar att Twittra också, precis som vi) mot Money Max Scherzer, ett unikum och en mer självklar hall of famer får man leta efter. Jag såg honom live förra veckan också och fick gåshud när jag såg hans dominanta performance. Bollarna lär bära långt i dag, det är hot as hell med fukt som får en att gråta och Money kommer säkert släppa en homer, två walks, men också ha över 10 K.

Vi vurmar alltid för Big Sexys matcher och ikväll är han på kullen igen, nu mot King Felix i Mariners. Undrar hur många gånger de mötts förut?

Interleague-matcherna i kväll bjuder på två godbitar. 3.45 möter Astros Giants och det är Keuchel och Bumgarner som intar kullen. Vi håller på Bumstern här. Rich Hill har inte haft ett kanonår för Dodgers och möter nu Athletics som är det formstarkaste laget sedan all star breaket. Manea är 10-7 med ett ERA på 3.37 och det här blir den sista matchen vi ser ikväll.