Wild Card match ikväll

Ikväll är det dags för Washington Nationals att spela en Wild Card match mot Milwaukee Brewers. Säsongen har varit svängig för Nats som ett tag var helt uträknade. Managern Davy Martinez har äntligen fått ordning på laget och tar inte längre lika många felbeslut som han stressat gjorde när det såg som värst ut.

Den dåliga, oerfarne managern är ändå det största hotet mot Nats.

Position för position är Nats bättre än Brewers. Främst gäller detpitchern. Money Max mot Brandon Woodruff. Woodruff kommer användas som en starter och alltså bara pitcha i två innings. Visst kan han få stanna en tredje utan runs allowed, men minsta hit och han ryker. Max kommer sikta på ett complete game.

Catcher för Nats är Suzuki. Han är het sett till sin offensiv och defensiven är helt okej. Yasmani Grandal är erfaren och har ett bra år. Svagt plus för Nats. Eric Thames är kanske bättre än Howie Kendrick på first base, och kanske är Keston Hiura bättre än Astrubal Cabrera, men i övrigt är det fördel Nats.

Det intressanta är att ju kortare Woodruff går, ju större fördel för Nats enligt Fangraphs. Vid lika och båda lagen går samtidigt till bullpen är faktiskt Brewers favoriter. Räkna med en spännande upplösning. Nats leder in i sjunde, men så närmar sig Brewers.

Det är härligt varmt i DC idag och bollen lär bära riktigt bra. Det jobbar mot Money Max som har som svaghet att han ibland det upp några dingers. Ändå. Klar fördel Nats!