World Series 2018

World Series 2018

Det har blivit dags för World Series 2018. Världsmästaren skall utses och som extra krydda blir det riktigt många miles för de fans som vill se alla matcherna. Det är 3000 miles mellan Boston och Los Angeles, beräknad körtid är 45 timmar, men flyget tar ”bara” fem och en halvtimma. Vi börjar i Boston idag, tisdag och fortsätter där på onsdagen. Fredag och lördag är det matcher i Los Angeles. Vid eventuell fortsättning spelas match fem på söndag i LA innan serien avslutas i Boston tisdag och onsdag.

Nyckelspelare (pitchers)

Vilka spelare tror vi kommer att dominera World Series? Vem kommer göra mest impact? Här kommer vi gå ifrån den enkla analysen och fortsätta vårt hyllande av Red Sox Bullpen. Den här serien kommer inte handla om Sale vs Kershaw, eller om Price och hans slutspelsnerver. Viktigaste spelarna kommer att vara Matt Barnes, RHP, Boston. Barnes har ordnat 19 outs på sju matcher hittills under postseason och har gett upp en hit och en run. Det gjorde han senast mot Astros. Det finns ingen bättre set-up man i baseball och förutom sin grymma fastball i 98 så använder han en galet svår curveball i fyra kast av 10. Ryan Brasier, RHP, Boston. Brasier har varit nästan lika dominant som Barnes. Brasier var inte ens ordinarie innan säsongen, men har blommat ut i år och varit grym i slutspelet. Det har blivit 21 outs för 4 hits och 0 runs! Cora har kunnat lita på dessa två hittills vilket man inte kunnat säga om fågelskrämman Craig Kimbrel, Closer, RHP, Boston. Kimbrel har inte varit sig själv under slutspelet. Han har fått jobba mycket och kommit ur en del knepiga situationer, men bra har han inte varit. Kimbrel kan stjälpa Red Sox, det finns bara nedsida. Förväntningarna är skyhöga trots att han gjort 19 outs på fem matcher för sex hits och fyra runs.

Vi sticker ut hakan och säger att Clayton Kershaw, LHP, Dodgers, era som dominant pitcher i LA är över. Det är tydligt att han tappat farten på sin fastball och han är inte lika svår att träffa som förut. Kershaw har gett Dodgers 19 innings i slutspelet. 11 hits och sex runs är facit samtidigt som han walkat fyra och fått 16 strikeouts. Det är såklart bra stats, men vi gillar inte det vi sett från Kershaw så här långt. Då är Walker Buehler, RHP, Dodgers en klart mer positiv kraft. Fastballen går i 99 och han imponerade stort mot Brewers senast efter två riktiga plattmatcher, en mot Brewers och en mot Braves.

Vi litar absolut inte på Eovaldi, Porcello och Price i Red Sox, men bäst av alla starters är Chris Sale, LHP, Boston. Sale har bara startat två matcher i slutspelet, men jobbade en inning i relief mot Yankees. Sale har 14 K på 10.1 innings trots magsjuka och problem med armen. Nu har han fått vila i 10 dagar och kommer fräsch som en nyponros till World Series.

Nyckelspelare (batters)

Vi har inga problem att ranka de två viktigaste slagmännen i World Series. Etta är Mookie Betts, RF/2B Boston. Betts är lysande i defensiven och offensivt har han åtta hits och åtta runs under slutspelet. Fyra walks har han fått och det har blivit sex strikeouts. Betts är favorit till MVP i World Series enligt oss och han kommer att vinna MVP i AL om han inte redan gjort det. Tvåa på listan är Just Dingers Martinez, DH/OF, Boston. 10 hits, men bara två homeruns så här långt i slutspelet. Det finns helt klart mer att ta av här och vi tror på minst två homeruns i World Series.

Viktigast i Dodgers är förstås Justin Turner, 3B, Dodgers. Turner har jättefina stats i alla sina slutspelsmatcher och är superkänd för sin förmåga att vara bäst när det gäller. Det har varit massa skriverier om Manny Machado, SS, Dodgers efter ännu en ”dirty slide”. Machado har en härlig arm och en grym potential som shortstop. Han har massor av kraft och slår många homers och väl ute på bas är han en väldigt duglig baserunner. Machado är en av våra favoritspelare och väl värd sin kommande monsterlön. De här två spelarna är de vi tror kan sätta käppar i hjulet för Red Sox. Spelare som Bellinger och Puig är alltför ojämna över en längre serie.

Slutsats

Vi har bara visat på några nyckelspelare, men det är en stor fördel för Red Sox defensivt genom utespelare som Mookie Betts och en mycket bra bullpen. Dodgers har hankat sig fram genom säsongen och har inte övertygat i slutspelet. Det måste vara en kanonchans för Red Sox att gå till 2-0 på hemmaplan. Sedan blir det tufft i LA, dessutom utan DH, och här tappar man antagligen två av tre matcher vilket gör att man kommer till Boston med en 3-2 ledning. Det blir ingen match sju. Red Sox tar hem det här med 4-2.

Ett alternativt scenario är att Red Sox tar hem första matchen, men att Price sumpar andra. Dodgers Buehler vinner match tre och eftersom Kershaw spelar bra med fyra dagars vila vinner han match fyra och Red Sox är på fallrepet. Red Sox kan också spela Sale i match fyra, men kanske sparar honom till match fem och då står det 3-2 till Dodgers när man åker till Boston. Då blir det garanterat en match sju!