Anthony Davis ofrivilliga comeback i New Orleans

Anthony Davis blir utbuad när han gör sin comeback efter att ha suttit i nio matcher. Frånvaron har dels berott på en fingerskada men även på grund av att han gick ut och sa att han vill lämna New Orleans som vi skrev om här.

Trade deadline passerade och Anthony Davis blir mot sin vilja kvar i New Orleans resten av säsongen. Enligt uppgifter så hade New Orleans orimliga krav för att skilsmässan skulle bli ett faktum vilket innebar att friarna backade ur denna gång. De kommer dock att komma tillbaka när säsongen är över.

Att leva tillsammans under ett break-up

Resten av säsongen i New Orleans blir som en klassisk break-up där man fortsätter att bo tillsammans trots att man har gjort slut. Vi vet alla att det kan bli lätt kladdigt. Uttrycket ”Det är inte dig det beror på det är mig” faller oftast rätt platt. Det lär vara rätt konstig stämning i omklädningsrummet när Davis trots allt har sagt att han inte tror på sina lagkamrater och att de inte är tillräckligt bra för att vinna. Davis har andats om sitt ”legacy” i intervjuer och han vill till ett lag som kan slåss om titlar. De som betalar lönerna för stjärnorna, alltså fansen som många glöms bort i cirkusen. Ja de reagerade så här.

Hot om böter

För att komplicera saker och ting så har vi dessutom en liga som hotar att bötfälla New Orleans med 200.000 dollar per match som man inte spelar Anthony Davis. New Orleans management har inget jättemotiv att vinna sina återstående matcher under de två månader som är kvar av säsongen. Detta för att att få en bättre chans i draft-lotteriet. Dessutom vill man hålla Anthony skadefri inför den framtida traden.

Det slutade i natt med att Anthony Davis fick spela tre quarters, gjorde 32 poäng och fick sitta på bänken under fjärde quartern trots att matchen var jämn. Hmm knappast fan-vänlig approach, men man spelade Davis och slapp ligans böter.

Stjärnorna i himlen

Det är så mycket drama i NBA just nu med såväl Anthony Davis, Kyrie Irving, Kevin Durant för att nämna några. Allt fokus på stjärnorna har gjort att deras självskattning är i himmeln och att basket är en lagsport har glömts bort. Stjärnornas höga status gör att de tycker att de står över lagen. Brukar sällan vara ett bra recept för ett framgångsrikt lag.