Återkomsten gav Philly den första vinsten

Då har början på den långa avslutsturnén satt igång för Kobe Bryant. Efter 20 säsonger i LA Lakers, fem gånger NBA champion, dubbla olympiska guld och en av de bästa någonsin som har spelat spelet, så kom han igår sin hemstad Philadelphia för att spela en NBA-match för sista gången i karriären. Kanske ingen tillfällighet att Bryants annonsering av att årets säsong är hans sista säsong kom just inför en tripp till östkusten där Philadelphia råkade var första stoppet. Kärleken från de svårflirtade fansen från sin hemstad Philadelphia har Kobe inte fått riktigt förrän nu. Inför matchen blev det en ordentlig hyllning. Under presentationen reste sig den slutsålda publiken i Wells Fargo Center för att ge Bryant stående ovationer under en hel minut innan resten av LA Lakers kunde presenteras under mindre ståtliga former. Hatkärleks förhållandet med 76ers fansen och klubben daterar ända tillbaka till draften för snart 20 år sedan, då 76ers valde Allen Iverson som deras första val istället för för den då lokala talangen Bryant. Han hamnade som bekant istället i Lakers och resten är som sagt historia.

Lakers     76ers

                91                      –             103

 

Hur gick det då i matchen? Det kom nästan skymundan av hyllningarna till Kobe Bryant. Nästan lika stor rubrik är nämligen att 76ers vann sin första match för säsongen.  Philadelphia har nu 1-18, en vinst och 18 förluster. Det var just det vi hade känsla för och vårt spel på Philadelphia till 1.95 satt som en smäck.  Det blev en rätt bekväm seger till slut efter att man låg under med 50-58 i halvlek. 103-91 stod det när matchklockan stoppades för sista gången och det var Covington som var bäst för Sixers med 23 poäng. I övrigt spred man poängen rätt bra och det var bra fart på bänken också. Kobe då? Jo han började väldigt övertygande, som om han var lyft av de initiala hyllningarna så satte han i början ett par fina 3 poängare och stannade till slut på 20 poäng. Innan matchen pratade han mycket om sin tuffa uppväxt i Philly, en stad som gjorde honom “tough” 

”There is not one play ground around here where people play basketball and do not talk trash”

sa Bryant i ett snygg beskrivning av sin gamla hemstad. Man behöver inte ha varit i Philly många gånger för att förstå vad han pratar om. I kväll fortsätter turnén till huvudstaden. Förra veckan fick vi erbjudande om att köpa bra biljetter till matchen för 20 dollar. Detta var före Bryants avskedsbesked. Idag kostar bra biljetter till matchen ikväll 300 dollar. Det är 2.600 kronor det. De billigaste uppe i himlen utan kikare går loss på 100 dollar. Som sagt cirkusen rullar vidare och det är många som vill vara med…