Currykväll och Bostonfight del 2 – NBA med andra ord

Efter att ha brutit sin förlustsvit tyckte Sixers management tydligen att det var dags för en ny förlust och stängde av Okafor i två matcher efter förra helgens tumult utanför en nattklubb i Boston. Skvallermeckat TMZ släppte igår en ny video på händelserna där det uppkom detaljer som Okafor inte berättat för klubben. Coach Brett Brown sa sig vara överraskad över vad han såg i den andra videon. Okafor visade sig till viss del vara den aggressiva aktören. För de som vill se den finns den här. Inget jättedrama. Långa killen i hoodie är Okafor.

New York Knicks tog hem matchen 99-87 och har nu 9 vinster på 19 matcher. Inte illa för en klubb som förra året var ligans näst sämsta lag och orkade då enbart med 17 segrar på 82 matcher.  Det ser onekligen bättre ut den här säsongen för Knicks.

Apropå sviter så fortsätter vi förstås bevaka Golden State Warriors och stjärnan Steph Curry.  Nu är det 20 – 0 för Warriors. Sagan fortsätter. Warriors vann matchen mot Charlottes Hornets med 116-99. Igår natt var det Kobe Bryant som åkte hem till Philadelphia och i natt var det Currys tur att åka hem. Det var i dubbelbemärkelse Curry-kväll i Charlotte. Stephen är uppvuxen i Charlotte och Stephens Pappa Dell jobbar som kommentator för Charlottes Hornets sändningar, under kvällen var det hyllningar till Dell som var spelare för Hornets under 10 år på 1990-talet.  Steph hade gjort hela 600 poäng innan matchen mot Charlotte Hornets och inför nästan 20.000 på läktaren i Charlotte gjorde Curry ytterligare 40 poäng! Hans sjätte match för säsongen där han gör mer än 40 poäng.  Han sköt 14 av 18 varav 8 av 11 för 3 poäng och var felfri i fyra försök från linjen.

Nästa match för Warriors tar dom upp till Toronto och här kanske sviten tar slut? Curry var inne på att Warriors skulle förlora före Carolina Panthers i NFL. (han är kompis med Cam Newton). Den sviten lär inte ta slut på söndag för Panthers, så Warriors kan vinna ytterligare några matcher. Vi kan inte sluta prata om Curry. ESPN kunde konstatera att Dell Curry som bäst gjorde 38 poäng hemma i Charlotte och att Steph nu gjorde hela 40. Pappan hade inför matchen bett Steph lite skämtsamt om att inte förstöra hans kväll, men det var nog ändå en väldigt stolt pappa Dell efter matchen även om hans Charlotte förlorade mot sonens Golden State.

 

dell

Pappa Dell Curry

I övrigt så vann Lakers mot Wizards i huvudstaden. I matchens slutskede så skanderade den 20.000 starka Washingtonpubliken KO-BE, KO-BE. Detta trots att det var väldigt jämnt och Lakers vann till slut med 108-104. Kobe hade en bra kväll gjorde hela 31 poäng samtidigt som Wizards Wall fick in hela 34 poäng.  James Harden gjorde 24 poäng när Houston Rockets vann mot New Orleans Pelicans som bara har 4 vinster hittills i år. Detroit Pistons vände ett underläge på 16 poäng i sista quartern för att till slut vinna med 127 -122 mot Phoenix Suns. Reggie Jackson gjorde hela 34 poäng varav 24 poäng efter halvtid, varav en lååång 3 poängare från halva plan precis innan buzzen för halvtid.  Golden States kommande motståndare Toronto Raptors slog Atlanta Hawks med 96-86, Raptors låg som mest under med 17 poäng i 3.e quartern. Kyle Lowry gjorde 31 poäng. Toronto har 12 vinster och kommer att bli en tuff motståndare för Warriors på fredag. Kommer de igenom det testet så är Pacers borta nästa stora test på tisdag nästa vecka.