DMV Basketball äger

Det var en fantastisk basketdag igår för DC, Maryland och Virginia, eller DMV som området ibland kallas. Till att börja med kan vi konstatera att det Wizards vi såg ibörjan av säsongen inte finns kvar. Istället för värdelösa sopor utan försvar är det nu ett fantastiskt lag med en Bradley Beal som helt plötsligt är med över hela banan och sätter många andrachanser när första skottet missar. Trepoängarna stänker han in, men vem kunde tro att Otto Porter skulle ligga i toppen på 3-poängsligan med en procent på .450! John Wall är som vanligt lagets klippa och Markieff Morris bidrar plötsligt med mer än bara foular.Sättet man slog Celtics på var övertygande, minst sagt 123-108 är inte ett slumpmässigt resultat. Kul att se Jonas Jerebko få cirka 18 min, men synas som att han spelade 25. Jerebko var inblandad i flera situationer med ett tufft försvarsspel och satte 4 av 5 från golvet.

Det här var 14 raka hemmasegern för Wizards som nu är komfortabla i sin slutsspelsplats och fortsätter det så här kanske laget kan gå förbi första rundan.När man inser att Wall är en mycket bättre basketspelare än Thomas, då vet man att det finns hopp.

Vad gäller Collegebasketen börjar det dra ihop sig till Mars och nu är det conference matcher som gäller. Maryland Terps hade inga problem med Rutgers och efter seger med 67-55 är man 18-2 och vi skulle tro att ranken på 22 är på väg uppåt. Tyvärr hade man ett svagt non conference schema och det straffar sig alltid rankingmässigt. Stjärnan i laget, Melo Trimble var återigen dominant och är ett namn för NBA.

Än mer glädjande för DMV area var att Virginia (12) åkte upp för en svår bortamatch mot Notre Dame (14). Cavaliers slog dock papisterna och det rejält, 71-54. Här dominerade London Perrantes med att sätta fem av åtta från bakom arcen och bara han fixar till all hårväxt så kommer det nog bli något av gossen till slut.

Annars noterar vi att många favoriter föll, tex Villanova och Kansas. Vi älskar Mountaineers, alltså West Virginia som var de som slog Jayhawks och de Philly-fans som till äventyrs gillar Villanova kan trösta sig med att Sixers slog Clippers! #Raisethecat !!! Läs mer om katterna här. http://sportmannen.se/basket/hoj-katten-inte-skatten/