Harden blev MVP

I fjol blev Russell Westbrook MVP och hela basketvärlden (lätt överdrivet) skrek fel, det är Harden som är värd titeln. I år fick James The Beard Harden titeln och det var välförtjänt. I finalen i år blev Kevin Durant MVP och därmed har vi lyckats med att nämna Oklahoma City Thunders första tre stjärnor. Kolla på den här sekvensen från slutspelet 2010, den första gången det spelades slutspelsbasket i Oklahoma City.

2008 kom en nydraftad Russ till Thunder där han fortfarande spelar och snittar 25 poäng per match. Det extremt duktiga radarpar han bildade med KD var faktiskt på plats redan 2008 för KD hade blivit draftad till Seattle Sonics år 2007, alltså det sista året som man spelade i Seattle innan flytten. 2016 flyttade KD till Warriors för att börja vinna titlar och samtidigt gjorde han basketen klart tråkigare. En som inte gick som Free Agent utan byttes bort 2012 efter tre år i Thunder var Harden. The Beard draftades alltså 2009 så de tre stora spelarna spelade alltså tillsammans 2009-2012. 2009-10 var man 50-32 och gick till slutspel (kolla videon). Anledningen till att man bytte bort Harden var att man inte ville betala någon luxury tax, men hur bra hade inte laget varit om man bitit i det sura äpplet och behållt Harden. Vilken trojka man hade haft!

Harden gick över 30 poäng per match i år och när man ser Rockets spela så är det Harden man ser. Minutrarna har kommit ner något på slutet, han snittar 35 nu, men samtidigt har skotten ökat och han snittar över 20 försök. Hans spelstil, där han ofta utmanar och går rätt mot korgen, drar till sig många straffkast och han sätter 86 procent av dessa vilket ger ett snitt på 8.7. Att han bär laget är ett understatement, han är laget. I år hade han 4 matcher över 50 poäng och han gjorde 31 double doubles och då pratar vi bara ordinarie säsong där han faktiskt dessutom missade 10 matcher.

Ett av mina bästa basketögonblick den här säsongen kom under slutspelet och det i den moraliska finalen.

Så skönt att se Harden så här, dunken över Draymond (som jag ogillar) är magisk. Vi har väldigt svårt för alla step backs man ser från Harden, det har blivit hans signature move, men för den som gillar sådant så finns det en bra compilation här

MVP? JA!